Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
02
18
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

6 hete hangijzers bij infrastructuur-aanbestedingen

6 hete hangijzers bij infrastructuur-aanbestedingen

Het is geen geheim dat aanbestedingen in de infrastructuur niet altijd van het leien dakje gaan. Hoewel partijen zoals Rijkswaterstaat vol inzetten op een betere samenwerking met de markt, blijven bepaalde problemen zich voordoen. Afgelopen jaar bleek dat uit de aanbesteding van de Zeesluis in IJmuiden, die 138 miljoen euro duurder uitviel dan gedacht. Ook het gevecht om de Blankenburgtunnel toont aan dat er nog steeds wantrouwen bestaat tussen opdrachtgever en -nemer. Daarbij wordt er volgens verschillende juristen veel afgeweken van de standaard contractvorm UAV-GC. Met als gevolg dat risico’s te pas en te onpas op het bordje van de opdrachtnemer worden gelegd.

Tijd voor een goed gesprek op 22 februari. AanbestedingsCafe.nl en Adjust hebben 5 experts op het gebied van infrastructuur uitgenodigd. Aan tafel bij AanbestedingsCafé Live zullen zij discussiëren over 6 hete hangijzers binnen infrastructuur-aanbestedingen. Hierbij komt onder andere de UAV-gc, tenderkosten van inschrijvers en functioneel gespecificeerde contracten aan bod.

Meld je hier aan.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.