Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
02
18
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Aanbesteden
Soort:

In 7 stappen grip op contractmanagement in Sociaal Domein

Ruud Gullit deed als trainer van Feyenoord ooit eens de befaamde uitspraak dat hij ‘niet te benijden’ was. Zijn team draaide niet, er werd onsamenhangend voetbal gespeeld en de aankopen die in de zomer voorafgaand aan het seizoen 2004/2005 waren gedaan, bleken flops. Fans klaagden steen en been en zoals het dan gaat in het profvoetbal mocht Gullit al na enkele maanden zijn biezen pakken.

Van voetbal naar inkoop- en contractmanagement is een grote stap. Inkopers- en contractmanagers zijn doorgaans rationele mensen en ook in de omgeving waarin zij opereren wordt doorgaans doordacht te werk gegaan. Toch kan het, zeker in het sociaal domein, gebeuren dat de hoopvolle verwachtingen waarin men aan een klus begint, getemperd worden door de weerbarstige praktijk waarin verschillende belangen spelen en overzicht soms ontbreekt. De gevolgen zijn onsamenhangend ‘spel’, ‘spelers’ die niet renderen en resultaten die uitblijven. En omdat het hier om publiek geld gaat, zal de reactie van de ‘fans’ (media en burgers) niet lang op zich laten wachten. Zonder grip op het sociaal domein is de inkoopprofessional niet te benijden.

Het is dan ook van groot belang om de dynamieken in beeld te brengen en stappen te zetten richting verdere inkoopprofessionalisering in het sociaal domein. Deze whitepaper van NEVI geeft antwoord op de vraag: waar beginnen wij eigenlijk? En hoe doen wij dit op een positieve en constructieve manier?

NEVI is premium partner van AanbestedingsCafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.