Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
01
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Aanbesteding centrum Schoondijke boven budget

Afgelopen september schreven drie bouwers zich in op de aanbesteding voor een nieuw multifunctioneel centrum in Schoondijke, maar niemand slaagde erin om binnen het gevraagde budget te blijven. Gemeente Sluis, de opdrachtgever, heeft de aanbesteding daarom opnieuw in de markt gezet. Dat meldt Cobouw.nl.

Volgens gemeente Sluis komt het door de marktwerking dat de aannemers niet binnen het bouwbudget van bijna 2 miljoen euro zijn gebleven. De economie is aangetrokken en volgens een woordvoerder van de gemeente merken de (bouw)aannemers dat aan de hoeveelheid orders. Scherp of tegen de kostprijs inschrijven is voor de aannemers dan minder belangrijk.

Prijs omlaag
De gemeente heeft daarom een nieuwe aanbesteding uitgeschreven, maar houdt zich nog wel vast aan het oorspronkelijke bouwbudget. Uit de gesprekken die gemeente Sluis met de bouwers heeft gevoerd, blijkt dat de bouwers hun voorstel zo kunnen aanpassen dat de prijs kan zakken. De gemeente heeft daarnaast nog een kleine aanpassing gedaan in de aanbesteding: de parkeervoorziening zit er niet meer bij.

Nieuwe aanbesteding
Het nieuwe aanbestedingstraject ging 21 december van start. Alle geïnteresseerde aanbieders kunnen opnieuw inschrijven op de nieuwe aanbesteding.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.