Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Aanbesteding medicinale wiet leidt tot vraagtekens

Aanbesteding medicinale wiet leidt tot vraagtekens

Het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) heeft een aanbesteding om medicinale wiet te kweken in Nederland ingetrokken. Het bureau laat op haar eigen website weten dat het “op basis van vragen die zijn gesteld over de proportionaliteit van de aanbesteding” heeft besloten om de huidige aanbestedingsprocedure stop te zetten.

Het is vooralsnog niet bekend wat BMC precies met proportionaliteit bedoeld. Volgens de Telegraaf vrezen geïnteresseerde partijen dat de aanbesteding is opgesteld op een manier die slechts één mogelijke winnaar kan opleveren, huidige contracthouder Bedrocan. BMC zou zo dus het aanbestedingsrecht schenden.

Schatrijk
Bedrocan is gevestigd in Veendam, maar heeft de schatrijke Amerikaanse investeerder Benjamin Borfman achter zich staan. Het bedrijf heeft sinds 2005 het exclusieve recht om medicinale wiet in Nederland te kweken. Nu haar contract echter afloopt staan veel bedrijven in de rij voor een Nederlandse licentie. Een groot deel daarvan komt uit Canada, waar sinds deze maand wiet voor recreatief legaal verkocht kan worden.

Nieuwe aanbesteding
Bedrocan en haar concurrenten krijgen mogelijk een tweede kans. BMC heeft laten weten over enkele maanden een nieuwe aanbesteding uit te zetten. Wanneer het zover is zal de organisatie dat bekendmaken op haar website en op Tenderned.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.