Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
04
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Aanbesteding theater Den Bosch dreigt te mislukken

De aanbesteding voor een nieuw theater in Den Bosch dreigt te mislukken. De inschrijvers BAM en Ballast Nedam hebben aangegeven het theater niet te kunnen bouwen voor de geplande 55 miljoen euro. BAM heeft, bij de niet-openbare aanbesteding, een prijs neergelegd van 66 miljoen en Ballast Nedam 70 miljoen, meldt het Brabants Dagblad.

De aanbesteding was voor een EBM-opdracht, waaronder het ontwerp (engineering), de bouw (build) en het onderhoud (maintain) valt. De hoge prijs heeft vooral te maken met de lastige technische uitvoering van de bouw. De bouwput kan voor de nodige kopzorgen en extra kosten zorgen, schrijft het AD. Zeker omdat de gemeente de risico’s bij de bouwer neerlegt.

Het college neemt nu de tijd om de consequenties van de aanbesteding in beeld te krijgen. De plannen gaan nu dus de ijskast in. Wanneer er een nieuw voorstel is, is nog niet duidelijk.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.