Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
06
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Aanbesteding verbreding A1 gebruikt BVP

Rijkswaterstaat zal dit najaar de beste bouwer voor de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo kiezen. Bij de beoordeling wordt gebruik gemaakt van Best Value Procurement (BVP). Het project heeft een waarde van ruim 400 miljoen euro. Dat meldt Cobouw.

De aanbesteding is gepland voor het derde kwartaal van 2017. De bedoeling is om op vijf locaties de weg uit te breiden met een extra rijstrook. De werkzaamheden zullen eind 2028 moeten zijn afgerond. Rijkswaterstaat wil het d&c-contract koppelen aan de selectiemethode van BVP. De best passende marktpartij wordt geselecteerd via een risico- & kansendossier.

Gebruik BVP
Rijkswaterstaat gebruikt BVP regelmatig bij de selectie van ingenieursdiensten en prestatiecontracten. De meeste projecten waarbij het gebruikt wordt, hebben een waarde tussen de 10 en 35 miljoen euro. Bij de A1 ligt de waarde veel hoger, namelijk rond de 400 miljoen euro.

Westfrisiaweg N23
Het laatste grote project van Rijkswaterstaat waar BVP werd gebruikt, was de Westfrisiaweg N23. De waarde daarvan bedroeg 208 miljoen euro. Het project werd gegund aan Heijmans, maar tijdens de uitvoering ontstond er een conflict tussen Heijmans en de provincie Noord-Holland. Zo legde Heijmans het werk neer toen Noord-Holland besloot niet meer te betalen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.