Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingen Wmo zorgen voor zomerdrukte

De zomerdrukte bij gemeentelijke aanbestedingen in de Wmo zet bij veel zorgbestuurders een streep door hun zomervakantie. Tal van aanbestedingstrajecten staan in juli en augustus op de agenda.[slide]

Het vakblad Zorgvisie schrijft dat het ‘alle hens aan dek is’ bij zorgorganisaties die mee willen doen in Wmo-aanbestedingen. Het is bij deze organisaties veel drukker dan in voorgaande jaren, waar de gemeentelijke aanbestedingen debet aan zijn. De aparte eisen die veel gemeenten stellen zorgen er bovendien voor dat deze bijzondere aandacht nodig hebben. Deze hebben onder meer betrekking op social return; bijvoorbeeld wanneer een deel van het uitvoerende personeel afkomstig moet zijn uit de kaartenbakken van het UWV.

Nieuwe businessmodellen
Risico’s die zorgorganisaties lopen bij de nieuwe aanbestedingen zijn volgens hen soms moeilijk in te schatten. “Soms moeten we hele nieuwe businessmodellen opzetten”, laat een zorgbestuurder zelfs weten.” Na de zomerdrukte zal het overigens nog even duren voordat de rust terugkeert bij de leveranciers, want na de afronding van de Wmo staat de WIZ op het programma. Ook daar is weer sprake van specifieke eisen. Het beste advies voor zorgbestuurders met vakantieplannen is dan ook: zoek alvast een leuke wintersportlocatie uit….

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link