Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
07
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Aanpassingen TenderNed door verplicht digitaal aanbesteden

TenderNed heeft een nieuwe release met verbeteringen doorgevoerd nu digitaal aanbesteden sinds 1 juli 2017 verplicht is. Zo worden een aantal gebruikerswensen gerealiseerd en is innovatiepartnerschap nu als procedure beschikbaar. Dat meldt Facility Management Magazine.

Bij het aanmaken van een aanbesteding staat onder stap 5 de optie om de inschrijving digitaal te ontvangen nu automatisch op ‘Ja, met TenderNed’. Deze aanpassing geldt voor Europese en nationale aanbestedingen. De aanbestedende dienst behoudt de mogelijkheid een andere optie te kiezen. Ook staat nu achter de sluitingsdatum van een aanbesteding het exacte tijdstip voor het indienen van de aanmelding of inschrijving.

Statusnaam
Een andere wijziging die TenderNed heeft doorgevoerd is de statusnaam. ‘Ongeïnteresseerd’ is nu veranderd naar ‘niet ingeschreven’ of ‘niet aangemeld’. Deze statusnaam heeft betrekking op ondernemingen die zich niet hebben ingeschreven of aangemeld op een aanbesteding en is aangepast, omdat de statusnaam niet altijd representatief is voor de situatie. Een onderneming kan wel degelijk geïnteresseerd zijn, maar heeft zich niet tijdig kunnen inschrijven.

Nieuwe procedure
Innovatiepartnerschap is nu ook in TenderNed te selecteren als procedure. Het volgt dezelfde stappen als de niet-openbare procedure. Ondernemingen kunnen zich eerst aanmelden, waarna de aanbestedende dienst vanuit de aanmeldingen een selectie maakt. De geselecteerde ondernemingen worden vervolgens uitgenodigd om een inschrijving te doen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.