Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Actie-agenda Beter Aanbesteden laat nog op zich wachten

Het rapport en actie-agenda van het traject ‘Beter Aanbesteden’ wordt naar alle waarschijnlijkheid in december overhandigd aan de nieuwe staatssecretaris of minister van Economische Zaken. De oorspronkelijke deadline stond gepland in juni 2017, maar dit bleek te ambitieus.

In April 2016 kondigde voormalig minister Kamp van Economische Zaken een nieuwe werkwijze aan, waarbij aanbestedende diensten en ondernemers gezamenlijk de dialoog aan zouden gaan. Met als doel: de aanbestedingspraktijk verbeteren. Het traject ‘Beter Aanbesteden’ werd geleid door Matthijs Huizing.

Beter Aanbesteden
Een jaar later interviewde AanbestedingsCafe.nl Huizing. De enthousiaste aanjager had inmiddels veel gesprekken met de regio’s achter de rug, waarin zowel aanbesteders, marktpartijen en brancheorganisaties vertegenwoordigt waren. De planning was om in juni de actie-agenda aan Kamp te overhandigen, met concrete, tastbare en uitvoerbare acties.

Vertragende factoren
“De deadline bleek te ambitieus”, stelt Huizing. “Er waren veel ideeën en onderwerpen die geanalyseerd moesten worden. Vervolgens moet voor de oplossingsrichtingen ook nog een verantwoordelijke aangewezen worden. Bij sommige onderwerpen was er snel een enthousiaste vrijwilliger gevonden, maar bij andere onderwerpen stak niemand zijn vinger op. Dat neemt dan wat meer tijd in beslag. Daarnaast speelde ook de langdurige kabinetsformatie een rol. Wij moesten zelf ook afwachten wie de nieuwe bewindslieden zouden worden.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres