Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
11
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Actie-agenda Beter Aanbesteden laat nog op zich wachten

Het rapport en actie-agenda van het traject ‘Beter Aanbesteden’ wordt naar alle waarschijnlijkheid in december overhandigd aan de nieuwe staatssecretaris of minister van Economische Zaken. De oorspronkelijke deadline stond gepland in juni 2017, maar dit bleek te ambitieus.

In April 2016 kondigde voormalig minister Kamp van Economische Zaken een nieuwe werkwijze aan, waarbij aanbestedende diensten en ondernemers gezamenlijk de dialoog aan zouden gaan. Met als doel: de aanbestedingspraktijk verbeteren. Het traject ‘Beter Aanbesteden’ werd geleid door Matthijs Huizing.

Beter Aanbesteden
Een jaar later interviewde AanbestedingsCafe.nl Huizing. De enthousiaste aanjager had inmiddels veel gesprekken met de regio’s achter de rug, waarin zowel aanbesteders, marktpartijen en brancheorganisaties vertegenwoordigt waren. De planning was om in juni de actie-agenda aan Kamp te overhandigen, met concrete, tastbare en uitvoerbare acties.

Vertragende factoren
“De deadline bleek te ambitieus”, stelt Huizing. “Er waren veel ideeën en onderwerpen die geanalyseerd moesten worden. Vervolgens moet voor de oplossingsrichtingen ook nog een verantwoordelijke aangewezen worden. Bij sommige onderwerpen was er snel een enthousiaste vrijwilliger gevonden, maar bij andere onderwerpen stak niemand zijn vinger op. Dat neemt dan wat meer tijd in beslag. Daarnaast speelde ook de langdurige kabinetsformatie een rol. Wij moesten zelf ook afwachten wie de nieuwe bewindslieden zouden worden.”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.