Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Alliander gunt 'slimme meters' aan BAM en Imtech

BAM Infra en Imtech mogen elk 1 miljoen ‘slimme meters’ plaatsen in Nederlandse huishoudens. Alliander gunde de partijen de opdracht. Bij  het selecteren van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) gebruik gemaakt van de principes van Best Value Procurement (BVP). Daardoor kwamen BAM en Imtech als gegunde partijen uit de bus.

Alliander ziet in BAM en Imtech als experts op het gebied van meterwisselingen. Een slimme meter geeft automatisch meterstanden door aan de netbeheerder als de klant daar geen bezwaar tegen heeft. De afgelopen periode is tussen de partijen al samengewerkt om te komen tot een afgestemd plan van aanpak, waarin duidelijk is vastgelegd wat partijen van elkaar verwachten.

Alle huishoudens
Naast het vervangen van elektriciteit- en gasmeters bevat de opdracht ook bijkomende inpandige saneringswerkzaamheden. Alliander helpt de overheid met deze opdracht. De regering wil dat alle huishoudens voor 2020 een slimme meter aangeboden hebben gekregen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé: