Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

Amsterdam vervroegt aanbesteding bancaire dienstverlening

Amsterdam vervroegt aanbesteding bancaire dienstverlening

ING dreigt haar rol als huisbankier van Amsterdam te verliezen. Naar aanleiding van het witwasschandaal heeft de stad besloten om de aanbestedingsprocedure voor bancaire dienstverlening te vervroegen. Deze zou in eerste instantie in 2019 plaatsvinden. Wethouder van financiën Udo Kock hoopt dat het nu vooruit geschoven kan worden naar 2018.

Kock wil daarnaast in de aanbesteding ‘compliance’, het naleven van wetten en regels, als belangrijk criterium opnemen. Aan het Financieel Dagblad (FD) laat hij weten dat hij hiermee een signaal wil aangeven naar zowel de Amsterdammers als de ING.

Ervaring
Amsterdam heeft geen ervaring met het aanbesteden van haar financiële dienstverlening. Het werkt al ruim 100 jaar samen met een voorloper van ING, die door de gemeente zelf werd opgericht. Daarom kan men nog niet zeggen op welke manier compliance in de aanbesteding wordt opgenomen, zo laat een woordvoerder van Kock weten aan Binnenlands Bestuur.

Innovatie
Ook weet de gemeente nog niet wat het zal doen wanneer ING de aanbesteding wint en vervolgens toch weer de fout in gaat. De kans dat Amsterdam bij haar ‘traditionele’ huisbankier blijft is in elk geval groot, zo stelt Kock in het FD. “We werken met een begroting van 5 miljard euro en doen miljoenen transacties per jaar. Er zijn niet veel banken in Nederland die dat kunnen.” De wethouder stelt bovendien dat de bank een belangrijke aanjager van innovatie is

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.