Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Apothekers willen vast inkoopbedrag geneesmiddelen

Apothekers willen dat verzekeraars alleen nog een vast bedrag voor verschillende merken van hetzelfde geneesmiddel vergoeden. Dat zou fabrikanten prikkelen om goedkoop aan te bieden en apothekers om scherp in te kopen.
Dat voorstel deed de apothekersorganisatie KNMP donderdag aan de ledenraad. KNMP wil voorkomen dat de verzekeraars vanaf 1 juli alleen nog de goedkoopste variant vergoeden. het zogenoemde preferentiebeleid. Duizenden patiënten zouden hierdoor van geneesmiddel moeten wisselen. Apothekers vrezen dat ze miljoenen aan inkoopkorting mislopen.

Patienten die om niet-medische redenen een bepaald merkmedicijn willen hebben. zouden in het plan het verschil in prijs betalen of zich aanvullend moeten verzekeren.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link