Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Banen Connexxion verdwijnen door verloren aanbesteding

Bij de taxivestiging van Connexxion in Enschede verdwijnen tachtig banen, als gevolg van het verliezen van de aanbesteding van Regiotaxi Twente.[slide] Connexxion beticht Brookhuis er nu van om alleen goedkoper te kunnen zijn, door het gebruik van gesubsidieerde langdurige werklozen. Brookhuis noemt de kritiek van Connexxion misplaatst. Dat schrijft Tubantia.

Het Oldenzaalse taxibedrijf Brookhuis heeft de aanbesteding van vijf miljoen euro gewonnen en zal de komende zeventien maanden het vervoer in Enschede verzorgen. Er waren in totaal zeven inschrijvers. Brookhuis kwam als economisch meest voordelige inschrijving uit de bus.

Kritiek Connexxion
Brookhuis noemt de kritiek op de gesubsidieerde langdurige werklozen van Connexxion misplaatst omdat zij naar eigen zeggen een efficiënter vervoerssysteem heeft ontworpen. Daarnaast stelt het taxibedrijf dat slechts 5% van het totale personeelsbestand bestaat uit gesubsidieerde krachten die bij Brookhuis een zetje krijgen bij het vinden van een vervolgbaan.

Budgettair aantrekkelijk vervoer
Voor Brookhuis betekent de gunning een uitbreiding van vijf gemeenten. Het bedrijf zal nu het vervoer regelen in Almelo, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal. Brookhuis verwacht de gemeenten verder te kunnen helpen in het ontwikkelen van budgettair aantrekkelijk vervoer, waarmee de vervoersvoorzieningen in stand gehouden kunnen worden in deze tijd van bezuinigingen.

Banen verdwijnen
Voor Connexxion betekent het verlies dat er tachtig banen verdwijnen. Ook bij taxibedrijf Wentax verliezen 50 chauffeurs hun baan. Dertig medewerkers van Connexxion kunnen alsnog bij Brookhuis aan de slag.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres