Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Wagenpark overheid gegund aan Leaseplan

Leaseplan heeft een tender van de Rijksoverheid gewonnen.[slide] De tender, uitgeschreven door het ministerie van Defensie, gaat om het beheer van een groot gedeelte van het civiele wagenpark van de overheid, circa elfduizend voertuigen. De aanbesteding geldt voor een periode van drie jaar, met twee keer een optie tot verlenging van nog eens twee jaar. Het contract is inmiddels officieel ingegaan.

Volgens defensie woordvoerder Lisa Hartog betrof het een reguliere tender, aldus Automotive Management. In de afgelopen jaren was er commotie rond overheidstenders, zo wordt Athlon Car Lease verdacht van fraude tijdens een eerdere overheidstender. Defensie had de regie in deze aanbesteding. Het ging om twee losse tenders, een grote en een kleine. Athlon won de kleine, Leaseplan de grote, die goed was voor het beheer van circa 2.500 duizend auto’s. Athlon was het met die gunning oneens en startte een kort geding.

Tenderfraude
In dat kort geding voerde Athlon echter bewijsmateriaal aan, waarover het geen beschikking zou mogen hebben, omdat dit vertrouwelijke informatie met betrekking tot de offerte van Leaseplan betrof. Athlon en Leaseplan moesten tegelijkertijd hun offerte indienen, dus pas na indiening kon informatie uit de offertes worden doorgespeeld. Deze informatie zou doorgespeeld zijn vanuit het ministerie van Defensie. De wagenparkbeheerder van Defensie kwam hierdoor ook in 2011 in opspraak. Hij wordt verdacht van tenderfraude rond de gunning van 2010, maar ook rond een eerdere tender in 2007.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres