Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Beveiligingseisen voor inkoop mobiele applicaties

Het toenemende gebruik van mobiele platformen zorgt ervoor dat ook de behoefte aan meer grip op de beveiliging van de mobiele applicaties groeit. Met mobiele apparaten kan er in onveilige omgevingen worden gewerkt, daarom zijn er hogere risico’s verbonden aan het gebruik van mobiele apps. Zeker gezien het feit dat er vaak vertrouwelijke of privacygevoelige informatie wordt verwerkt in deze applicaties.

Welke beveiligingseisen zijn essentieel bij het kopen en ontwikkelen van mobiele apps? Het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) heeft samen met een aantal kennispartners 19 beveiligingseisen opgesteld die opdrachtgevers en leveranciers kunnen hanteren om tot veilige applicatiesoftware voor smartphones en tablets te komen. Dat schrijft PIANOo.

19 beveiligingseisen
De 19 beveiligingseisen zijn opgesteld om zowel opdrachtgever als leverancier houvast te geven bij het laten ontwikkelen van applicaties. De eisen betreffen een breed palet aan security-aspecten, waaronder de beveiliging van de server-side applicatie, het up-to-date houden van apps, de integere werking, de opslag van data op het apparaat, de informatie die in het cachegeheugen wordt opgeslagen en logging. Alle 19 beveiligingseisen beperken zich tot de applicatielaag van een systeem.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres