Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
07
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Bonussen bidprofessionals dalen aanzienlijk

Bidprofessionals bij private bedrijven krijgen bij gewonnen Europese aanbestedingen een lagere bonus dan voorheen. Het bedrag is de afgelopen twee jaar met 11,7 procent gedaald. Twee jaar geleden kregen de aanbestedingsspecialisten gemiddeld 5.717 euro per jaar aan bonussen. Dit jaar is dat bedrag gemiddeld 5.074 euro.

Dat blijkt uit het Arbeidsvoorwaardenonderzoek 2017 van Appeldoorn Tendermanagement. Het onderzoek is uitgevoerd onder 128 tenderprofessionals, die vanuit dienstverband betrokken zijn bij het inschrijven op (Europese) aanbestedingen en overige offertetrajecten.

Brutosalaris
Uit het onderzoek blijkt dat het gemiddelde brutosalaris van de beroepsgroep 4.471 euro bedraagt. Dit is een stijging van 0.3 procent ten opzichte van 2015. Managers tussen de 46 en 55 jaar verdienen maximaal 8.300 euro. Slechts een derde van de specialisten is vrouw.

Bonusregeling
Ruim tweederde van alle professionals die zich bezig houden met offertes en aanbestedingen heeft daarnaast een bonusregeling. Dat is een stijging van 1,5 procent ten opzichte van 2015. Onder managers is dat zelfs 78 procent. De gemiddelde hoogte van de bonus nam afgelopen jaar af met 670 euro. De hoogst genoteerde bonus was 24.000 euro.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.