Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Boskalis loopt 50 miljoen mis door Russische sancties

Nederlands baggerbedrijf Boskalis heeft door de sancties tegen Rusland een project in Sint Petersburg verloren ter waarde van 50 miljoen euro.[slide] Boskalis werkte al sinds 2013 aan de nieuwe containerhaven van Sint Petersburg. “Havenontwikkeling, terminal ontwikkeling, zand opgespoten, kanaal verdiept, voor 2015 waren we al helemaal opgelijnd voor de tweede fase”, aldus CEO Peter Berdowski tegen BNR Nieuwsradio.

Voor Berdowski bestond er goede hoop dat de projectvoltooiing ook door Boskalis kon worden gedaan. Dit had minstens 50 miljoen euro op kunnen leveren. “Dan komt de Europese boycot tussendoor. Die heeft ertoe geleid dat de klant, onder druk van het Kremlin, uiteindelijk nee tegen ons heeft gezegd en heeft gekozen voor een Chinese aannemer. En dat terwijl er nog nooit een Chinese aannemer in Sint Petersburg is geweest”, aldus de topman.

‘Vinger aan de pols’
Berdowski gaf vorig jaar, in gesprek met het FD, nog aan dat Boskalis geen last had van sancties van Rusland. “We doen zaken met een zelfstandig bedrijf, dat niet direct gelieerd is aan de Russische regering. We houden dagelijks vinger aan de pols. Politieke ontwikkelingen zijn heel belangrijk in onze risicoanalyse. Boskalis is actief in 75 landen, dus overal is wel eens wat”, zei Berdowski toen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link