Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
01
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Bouw JSF-kantoor- en lesgebouw gestart

Na een mislukte tender, is de bouw van het JSF-kantoor- en lesgebouw in Leeuwarden nu toch gestart. De opdracht werd in de herkansing door Defensie aan bouwbedrijf Friso gegund. De eerste tender mislukte door te hoge inschrijvingen. Het is het eerste bouwproject in een reeks van 33 bouwopdrachten. Dat meldt Cobouw.nl.

De eerste aanbesteding voor het gebouw op de vliegbasis in Leeuwarden ging niet van een leien dakje. De tender mislukte in 2016, omdat alle inschrijvers boven het gestelde plafondbedrag inschreven. Het Rijksvastgoedbedrijf en Defensie, de opdrachtgevers van deze aanbesteding, paste de opdracht daarom iets aan legde het opnieuw voor. Nu volgden er wel geldige inschrijvingen. De aannemers Friso en Unica sleepten de opdracht afgelopen zomer binnen. De opdracht werd op de laagste prijs gegund, maar deze prijs is niet bekend gemaakt.

33 bouwopdrachten
Het JSF-kantoor- en lesgebouw in Leeuwarden is het eerste bouwproject uit een serie van 33 bouwopdrachten. Deze opdrachten zijn nodig om alle infrastructuur aan te passen op de komst van de nieuwe F-35 gevechtsvliegtuigen, de nieuwe naam voor het JSF-model. Voor de bouw van de gebouwen is ruim 19 miljoen euro beschikbaar gesteld en de eerste opdracht moet in november klaar zijn. De andere bouwopdrachten variëren van compleet nieuwe gebouwen tot het aanpassen van de ondergrondse infrastructuur.

Internationale planning
Voor het gehele F-35 project zijn er in de toekomst vernieuwingen gepland. Dit gebeurt op verschillende locaties als Breda en Den Haag. Ook in Noorwegen, Groot-Brittannië, Australië en Amerika worden soortgelijke gebouwen gerealiseerd voor de invoering van de F-35. Daarom houdt het Amerikaanse ministerie van Defensie een toeziend oog op de internationale projecten.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.