Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
06
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Wetgeving
Soort:

CDA en VVD pleiten voor tenderkostenvergoeding

CDA en VVD pleiten voor tenderkostenvergoeding

CDA en VVD willen dat aanbestedende opdrachtgevers geen bepaling meer kunnen opnemen waarin ze een tenderkostenvergoeding uitsluiten. De coalitiepartijen zijn van plan om daartoe deze week een motie in te dienen. Ze verwachten deze door een Kamermeerderheid gesteund zal worden.

Ondernemers komen in aanmerking voor een vergoeding wanneer een opdrachtgever, vanwege eigen fouten, in een laat stadium een aanbesteding afbreekt. Voorafgaand aan de procedure kunnen echter voorwaarden zijn opgenomen waardoor zo een vergoedingsregeling vervalt. Ondernemers kunnen dan de kosten die ze gemaakt hebben om bijvoorbeeld een offerte te maken niet dekken.

Aanbestedingskamer

Volgens CDA-kamerlid Joba van den Berg “kan het niet zo zijn dat ondernemers de mogelijkheid wordt ontnomen om naar de rechter te stappen en op te draaien voor de kosten van andermans fouten.” Vorige maand pleitte van den Berg al tijdens een Kamerdebat voor een speciale aanbestedingskamer waar ondernemers hun beklag kunnen doen over onrechtmatigheden bij gunningen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.