Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

CDA en VVD pleiten voor tenderkostenvergoeding

CDA en VVD willen dat aanbestedende opdrachtgevers geen bepaling meer kunnen opnemen waarin ze een tenderkostenvergoeding uitsluiten. De coalitiepartijen zijn van plan om daartoe deze week een motie in te dienen. Ze verwachten deze door een Kamermeerderheid gesteund zal worden.

Ondernemers komen in aanmerking voor een vergoeding wanneer een opdrachtgever, vanwege eigen fouten, in een laat stadium een aanbesteding afbreekt. Voorafgaand aan de procedure kunnen echter voorwaarden zijn opgenomen waardoor zo een vergoedingsregeling vervalt. Ondernemers kunnen dan de kosten die ze gemaakt hebben om bijvoorbeeld een offerte te maken niet dekken.

Aanbestedingskamer

Volgens CDA-kamerlid Joba van den Berg “kan het niet zo zijn dat ondernemers de mogelijkheid wordt ontnomen om naar de rechter te stappen en op te draaien voor de kosten van andermans fouten.” Vorige maand pleitte van den Berg al tijdens een Kamerdebat voor een speciale aanbestedingskamer waar ondernemers hun beklag kunnen doen over onrechtmatigheden bij gunningen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres