Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

CDA: “Europese aanbestedingen zijn een enorme bureaucratie”

“De EU-regels die het Nederlandse bedrijfsleven in de weg zitten, mogen wel wat minder strikt worden nageleefd”, stelt Sybrand van Haersma Buma, lijsttrekker van het CDA, tegen het FD. “Het is niet uit te leggen als Europa betekent dat jij je eigen ondernemingen niet een beetje mag helpen.”

Buma noemt als voorbeeld de plicht dat overheidsaanbestedingen in heel Europa moeten worden uitgezet. “Dat is een enorme bureaucratie, terwijl de gemeente Leeuwarden echt geen Griekse adviseur of aannemer zal aannemen voor de aanleg van een rondweg.”

CDA is van oudsher een van de meest pro-Europese partijen van Nederland, maar haalt nu uit naar de Europese Unie. Brussel zit volgens de CDA-lijsttrekker helemaal op het verkeerde spoor. Nederland heeft de EU nodig, ziet hij, maar hij maakt zich tegelijk zorgen over de besluiteloosheid, verdeeldheid en totaal strijdige belangen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres