Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
02
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

CDA: “Europese aanbestedingen zijn een enorme bureaucratie”

CDA: “Europese aanbestedingen zijn een enorme bureaucratie”
Foto: Dreamstime

“De EU-regels die het Nederlandse bedrijfsleven in de weg zitten, mogen wel wat minder strikt worden nageleefd”, stelt Sybrand van Haersma Buma, lijsttrekker van het CDA, tegen het FD. “Het is niet uit te leggen als Europa betekent dat jij je eigen ondernemingen niet een beetje mag helpen.”

Buma noemt als voorbeeld de plicht dat overheidsaanbestedingen in heel Europa moeten worden uitgezet. “Dat is een enorme bureaucratie, terwijl de gemeente Leeuwarden echt geen Griekse adviseur of aannemer zal aannemen voor de aanleg van een rondweg.”

CDA is van oudsher een van de meest pro-Europese partijen van Nederland, maar haalt nu uit naar de Europese Unie. Brussel zit volgens de CDA-lijsttrekker helemaal op het verkeerde spoor. Nederland heeft de EU nodig, ziet hij, maar hij maakt zich tegelijk zorgen over de besluiteloosheid, verdeeldheid en totaal strijdige belangen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.