Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Connexxion wint gunning met bussen op waterstof

Busbedrijf Connexxion heeft met bussen op waterstof een concessie ter waarde van 200 miljoen euro gewonnen. Zij neemt op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard het openbaar vervoer over van Arriva. Naast Connexxion had  Arriva zich ook bij de Provincie ingeschreven. Zij verloor, net als het busbedrijf Noot, de aanbesteding.

Een van de onderdelen van de vergunning is het zogeheten R-net. Op deze verbindingen zal Connexxion bussen inzetten die op waterstof rijden. Die stoten alleen waterdamp uit.

Het gaat daarbij om milieuvriendelijke busverbindingen tussen Dirksland en Middelharnis en tussen Sommelsdijk, Oude Tonge en Rotterdam Zuidplein. De aanbesteding geeft recht op een vergunning voor acht jaar, met een mogelijkheid tot verlenging van twee jaar.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link