Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
03
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Decentrale overheden willen dat nieuwe kabinet investeert in duurzaamheid

Provincies, gemeenten en waterschappen investeren jaarlijks 28 miljard euro in wegen, openbaar vervoer, water, natuur en de bouw van huizen, sportaccommodaties en scholen. Vanaf 2018 willen de decentrale overheden bij de besteding van het geld investeren in energieneutrale, klimaatbestendige en circulaire oplossingen.
Dat schrijft het FD.

De decentrale overheden gaan een gezamenlijke investeringsagenda voor een duurzaam Nederland publiceren. Ze vragen het nieuwe kabinet mee te investeren in nationale programma’s en knelpunten in de wet- en regelgeving op te lossen.

De duurzame doelstellingen willen de partijen waarmaken door bijvoorbeeld bij concessieverleningen voor het openbaar vervoer in te zetten op emissieloze bussen, door afspraken te maken met marktpartijen en woningbouwcorporaties over aardgasvrije wijken, het aanleggen van energieleverende wegdekken en door subsidie beschikbaar te stellen aan inwoners voor groene daken. De lokale overheden zijn ook bereid om eigen terreinen beschikbaar te stellen voor het opwekken van duurzame energie en het terugwinnen van grondstoffen uit afval.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.