Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Eerste landen gedagvaard na overtreding Aanbestedingsregels

Nadat waarschuwingen niet hielpen. zijn Frankrijk. Portugal. Spanje en Duitsland gedagvaard voor het Europese Hof van Justitie. In Frankrijk wordt nog steeds een wet gehanteerd die concurrentie tegengaat bij grootschalige bouwprojecten.
De Spaanse gezondheidszorg discrimineerde niet-Spaanse leveranciers.De gemeenten Munchen en Coesfeld (Duitsland) sloten waste management contracten af zonder de aanbestedingsregels toe te passen.
Aan de Ierse Post werd onder uitsluiting van internationale concurrentie een uitbreiding gegund op het contract voor uitbetaling van uitkeringen.

De behandeling van deze zaken kan twee jaar duren. De straffen kunnen bestaan uit eisen om nationale wetgeving te wijzigen. boetes en het opschorten van de uitbetaling van EU-fondsen voor specifieke projecten.

Bron: Supply Management. 4-2003

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres