Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Eurotunnel is klaar voor Brexit

Het Franse bedrijf Eurotunnel wil een einde maken aan de angst voor eventuele oponthoud op de drukke handelsroute tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Ze laten weten klaar te zijn voor de Brexit. Het bedrijf introduceert een tweebaans-systeem voor de 5.000 vrachtwagens die dagelijks de Kanaaltunnel passeren. Het nieuwe systeem, met een groene route en oranje route voor extra controle, stelt de Franse autoriteiten in staat om Britse producten te controleren zonder dat het doorgaand verkeerd hierdoor ontregeld wordt, zo meldt AGF.

Het douanepersoneel in de terminals in Folkstone en Coquelles kunnen binnen enkele minuten een twintigtal vrachtwagens checken door de invoering van twee ‘pit-stops’. Daarnaast bevat de douanecontrolepost in de terminal Coquelles negen inspectieplaatsen en 100 parkeerplaatsen en is er in Frankrijk een parkeerplaats aangelegd voor 240 vrachtwagens. Extra douanepersoneel moet ervoor zorgen om de controledocumenten van de chauffeurs op orde te krijgen.

Versproducten schaarser

26% van de handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU wordt jaarlijks via de Kanaaltunnel vervoerd, wat neerkomt op zo’n €151 miljard aan goederen. Versproducten, waaronder aardbeien, tomaten en sla, zullen schaarser worden in Britse supermarkten, zo verwacht het Britse Retail Consortium (BRC). “Hoewel retailers nauw samenwerken met hun leveranciers om de voorraden van niet-bederfelijke producten op peil te houden en voorbereidingen treffen om verstoring als gevolg van een mogelijke No deal-Brexit te beperken, is het onmogelijk om dit geheel te voorkomen, omdat verse producten nu eenmaal niet lang bewaard kunnen worden”, aldus William Bain van de BRC.

Eurotunnel zegt, ongeacht de uitkomst, klaar te zijn voor het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese op 31 oktober 2019.  

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres