Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

4e landelijk inkoopseminar veiligheidsregio's

1 februari 2018
Location
Arnhem

Beschrijving
De vakgroep Inkoop organiseert samen met het IFV, de FLIB en Brandweer Nederland voor de vierde achtereenvolgende keer het landelijk seminar over het inkoopvak.

Als het om het vak inkoop gaat, dan komt het woord kwaliteit al gauw op de lippen. Maar wat bedoelen we met kwaliteit? De beste kwaliteit. Topkwaliteit. Verbeterde kwaliteit. En hoe beoordeel je en beleef je kwaliteit? In een aanbesteding, van je eigen inkoopafdeling, van jezelf, van referenties en in relatie tot prijs. Wanneer wordt kwaliteit belangrijk en wanneer niet? Tijdens dit seminar nemen we kwaliteit gericht op specifieke en actuele inkoopthema’s grondig onder de loep. Plenair en in workshops.

Voor wie?
Inkopers, juristen, projectleiders, controllers, directeuren bedrijfsvoering, facilitair managers, contractmanagers. Maar ook welkom zijn deelnemers uit de netwerken en vakgroepen als MSO, ICT en Finance en Control en studenten van de 50e voltijd officiersopleiding.

Meer informatie
Neem voor algemene informatie over deze dag contact op met IFV Kennisevents, telefoon: 026 355 22 02 of e-mail [email protected]

Programma
Het programma ziet er al volgt uit:

 • 10.00 – 10:05 uur Welkomstwoord door John van der Zwan, voorzitter regiegroep Inkoopsamenwerking
 • 10.05 – 10:15 uur Opening door Maarten Zijp, dagvoorzitter en voorzitter Vakgroep
  Inkoop Brandweer Nederland
 • 10.15 – 11.00 uur Diverse aspecten van het inkoopschap, en de eisen die daar anno 2018
  aangesteld worden, waar nodig met aandacht voor de juridische achtergrond
  Suzanne Brackmann, Aanbestedingsspecialist
 • 11.00 – 11.30 uur Pauze ‘Rondje netwerken’ (in de rondgang)
 • 11.30 – 12.30 uur 1e workshopronde (kijk op uw badge in welk lokaal u verwacht wordt)
 • 12.30 – 13.30 uur Lunch (op de foyer)
 • 13.30 – 14.30 uur 2e workshopronde (kijk op uw badge in welk lokaal u verwacht wordt)
 • 14.30 – 15.00 uur Pauze ‘Rondje netwerken’ (in de rondgang)
 • 15.00 – 15.05 uur Introductie door IJle Stelstra, directeur portefeuille brandweer IFV
 • 15.05 – 16.00 uur Kwaliteit van muziek en de kwaliteit van het inkoopproces
  Ronald Becker, Perstretto
 • 16.00 – 16.15 uur Afsluiting door dagvoorzitter Maarten Zijp
 • 16.15 – 17.00 uur Netwerkborrel (op de foyer)

Workshops
Er zijn twee workshopronden:

 • 1e ronde: 11.30 tot 12.30 uur
 • 2e ronde: 13.30 tot 14.30 uur

1. Wat betekent voldoet aan de norm? – Stephanie Jansen
Wat zeggen normen eigenlijk over de kwaliteit van producten? En wat zeggen normen niet? Stephanie Jansen en Annet van der Horn van het Nederlands Normalisatie Instituut vertellen ons over de toegevoegde waarde van normen, het deelnemen aan normalisatie en hoe je normen in de praktijk gebruikt bij persoonlijke beschermingsmiddelen en verrijdbare blusmiddelen.

2. Kwaliteit in een aanbesteding, die anders dan anders is – Tim Robbe
Er zijn procedures die minder vaak voorkomen dan ‘gewoon’ openbaar Europees aanbesteden. Wanneer is de concurrentiegerichte dialoog in beeld, en hoe werkt die dan? Hoe zit het met de open huis procedure, wat zijn daar de valkuilen? Tim Robbe van Dekens Tophoff Advocaten is gespecialiseerd in deze procedures, en informeert u hierover.

3. Past performance – Ilse Harms
Op welke manier kun je ervaringen met leveranciers in het verleden een rol laten spelen in een nieuwe aanbesteding? Aan welke eisen moet dossiervorming voldoen, om een leverancier uit te kunnen sluiten? Ilse Harms van Harms Advocatuur laat zien, hoe u om kunt gaan met past performance.

4. Gunningscriteria – Mascha Semmekrot
De kwaliteit van de gunningscriteria bepalen in hoge mate of je uiteindelijk de producten of diensten gaat krijgen die je bedoeld had. Welke criteria en welke wegingsmethodieken kun je inzetten? Mascha Semmekrot van Publiq Aanbestedingsjuristen laat u de mogelijkheden binnen de aanbestedingsrichtlijnen zien.

5. Kwaliteit moet je beleven: WOW! – Schelte van Meerveld
Beleving = realiteit = kwaliteit. Ervaar hoe de BELEVING van kwaliteit van doorslaggevend belang is of kan zijn voor de waardering van een levering, dienst of werk. Wat kun je ‘vooraf’ afspreken, eisen en/of wensen om een positieve kwaliteitsbeleving bij levering en gebruik te beïnvloeden of zelfs te bepalen? Veiligheidsregio Utrecht en Performance Solutions nemen je mee in de belevingswereld van kwaliteit. Gun jezelf een cadeautje en laat je inspireren. De mensen van Performance Solutions noemen zichzelf niet voor niets de Experience Engineers!!

6. eFactureren: bent u al klaar voor de verplichting? – Robert van den Berg
Per 18 april 2019 gaat de verplichting in voor alle aanbestedingsplichtige organisaties om e-Facturen te kunnen verwerken. Robert van den Berg van PIANOo praat u bij over de laatste ontwikkelingen, en de stappen en keuzes die u moet maken bij de implementatie.

7. Leveranciers kiezen voor meervoudig onderhands aanbesteden – Arjan van de Watering
Op welke gronden bepaal je welke leveranciers deel gaan nemen aan een meervoudig onderhandse aanbesteding? En hoe ga je om met de verantwoording van die keuze? Arjan van de Watering, advocaat aanbestedingsrecht bij Ten Holter Noordam, geeft u praktische handvatten om tot goede keuzes te komen.

8. Een oplevering van goede kwaliteit, hoe regel je dat? – Oeds van der Wal
Aan de hand van twee concrete aanbestedingen (voor persoonlijke beschermingsmiddelen en tankautospuiten) neemt Oeds van der Wal van Aboma u mee in het borgen van de kwaliteit in het aanschafproces en het voorkomen van kwaliteit degenererende modificaties achteraf.

9. Inkopen van werken, een karwei apart? – Stefan Spekreijse
Voor velen van ons is het inkopen van werken heel wat minder gesneden koek, dan van producten en diensten. Maar we krijgen er wel steeds meer mee te maken, in de vorm van het bouwen en verbouwen van kazernes. Stefan Spekreijse van Adjust laat u de grondbeginselen van het aanbesteden van werken zien.

10. Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen – Ruud Scheerder
Ruud Scheerder, portfoliomanager inkoop facilitaire zaken bij de FLIB, laat ons zien hoe je met behulp van het manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, geïnitieerd door het Rijk en inmiddels gevolgd door o.a. ruim 70 gemeentes, stappen kunt maken naar meer duurzaam inkopen.

11. Koffie, een aanbesteding met een nasmaakje? – Pauline Boerboom en Albert Kemperman
Weinig aanbestedingen waar op de werkvloer meer over te doen is, dan de koffie aanbesteding. Over smaakt valt immers (niet) te twisten. Is het mogelijk om de kwaliteit van koffie te beoordelen? Pauline Boerboom en Albert Kemperman van Peeze, een gespecialiseerde koffiebrander, nemen je mee in de ins en outs van de smaak en kwaliteit van koffie, en laten zien en proeven waar je op kunt letten.

12. Prijs/kwaliteit verhouding, goocheltruc of wetenschap? – Bert Zwiep
Als ik ga gunnen op kwaliteit, hoe krijg ik dan het onderscheidend vermogen van de inschrijvers goed zichtbaar? Ga ik gunnen op waarde of ga ik toch voor het lowest acceptable bid? Bert Zwiep, docent bij Conducto Inkoopopleidingen, gaat met u in gesprek over de (on)mogelijkheden.

Wanneer: 1 februari 2018
Kosten: geen
Tijdstip: 09.30- 17.00 uur
Locatie: IFV, Arnhem
Organisatie: IFV en Brandweer Nederland

Aanmelden
Meld u nu aan. Heeft u nog geen IFV-account? Registratie hiervoor kan in enkele stappen.

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link