Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingscafé Live - Hoe jij als inkoper het verschil maakt in de selectiefase

8 november 2018
Location
Utrecht

Iedere inkoper wil aan het eind van de rit toch met de meest geschikte leverancier aan tafel zitten? Tijdens het Aanbestedingscafé Live op 8 november gaan we integraal in op geschiktheidseisen, uitsluitingsgronden en selectiecriteria. Je komt te weten wat je ermee kan bereiken, hoe je ze optimaal opstelt en beoordeelt.

Tevens is er specifiek aandacht voor de wijze waarop duurzaamheid en circulariteit geïntegreerd kunnen worden binnen dit proces, voor de mogelijkheden én belemmeringen die de wet biedt en voor de uitdagingen waar u als professional tegenaan loopt.

Toelichting

Hét streven tijdens aanbesteden is het selecteren van de leverancier die het beste past bij de opdracht. Er wordt over het algemeen veel tijd en aandacht besteed aan het ontwerp en inzet van een juiste gunningsmethodiek en de -criteria. Maar er is enorm veel winst te behalen eerder in het proces, namelijk door het goed formuleren van de juiste selectiecriteria, of geschiktheidseisen en uitsluitingsgronden. Maar hoe weet je nu welke geschiktheidseisen, uitsluitingsgronden of selectiecriteria toe te passen en in welke vorm, zodat je het maximale resultaat kan behalen en uiteindelijk die leverancier contracteert die het beste bij jouw organisatie, de opdracht en de wetgeving past? Wij geven antwoord op deze vraag en reiken jou hier oplossingen voor. Tevens gaan wij in op het (meetbaar) toepassen van duurzaamheid en circulariteit als selectiecriterium of geschiktheidseis. Tot slot behandelen wij tijdens het Aanbestedingscafé graag een aantal casussen uit uw dagelijkse praktijk. Kort aangeven waar u in de praktijk tegenaan loopt, kan ook. Mail uw casus of praktijkvraag naar [email protected]

Resultaat

Aan het einde van deze kennissessie weet je:

  1. Waarom én hoe je selectiecriteria, uitsluitingsgronden of geschiktheidseisen optimaal inzet;
  2. Hoe je het juiste onderscheid tussen leveranciers naar boven haalt;
  3. Welke eisen en criteria je het beste gebruikt en goed werken;
  4. Hoe je de invulling van de selectiecriteria of geschiktheidseisen door de inschrijver beoordeelt;
  5. Hoe je duurzaamheid en circulariteit toepast binnen de geschiktheidseisen, selectiecriteria en uitsluitingsgronden.

Doelgroep

Zowel startende- als ervaren inkopers en contractmanagers binnen het publieke domein.

Programma

Tijdstip

Activiteit

14.30

15.00

Inloop

15.00

15.15

Opening en inleiding
Een algemene introductie op de uitsluitingsgronden, selectiecriteria en geschiktheidseisen

15.15

15.45

Duurzaamheid & Circulariteit – Floris van Haagen – Copper8
Hoe kan duurzaamheid binnen selectiecriteria en geschiktheidseisen geïntegreerd worden?

15.45

16.15

Juridisch perspectief – Claire Lombert – Loyens & Loeff
Wat kan nu wel en wat niet en hoe beweeg je je rondom de kaders die de wet stelt?

16.15

16.45

Pauze

16.45

17.15

112 – aanbestedingshelpdesk
Bespreken van ingebrachte casussen vanuit elke invalshoek. Lever uw casus/vraagstuk aan bij [email protected]

17.15

17.45

Break-out sessies
Zelf aan de slag met selectiecriteria, uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen

17.45

18.00

Terugkoppeling en afsluiting

18.00

19.00

Netwerkborrel


Sprekers

Een aantal experts uit het vakgebied bieden inzicht vanuit de theorie én praktijk vanuit juridisch -, duurzaamheidsperspectief:

  • Claire Lombert, advocaat en senior associate van Loyens & Loeff, zij is juridisch expert op het gebied van Aanbestedingsrecht. Ze bespreekt wat wel en niet kan en geeft inzicht hoe je beweegt rondom de kaders die de wet stelt.
    Ze is mede-auteur van het handboek Aanbestedingsrecht voor Overheden en is redacteur van kennisbank VIND Inkoop en Aanbesteding. Verder publiceert Anneclaire in aanbestedings- en Europeesrechtelijke tijdschriften, geeft zij regelmatig presentaties en trainingen bij overheden en ondernemingen en is zij gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam.Anneclaire is lid van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht, de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht en de Amsterdamse balie.
  • Floris van Haagen, Copper8 is een adviesbureau op het gebied van de circulaire economie. Zij adviseren op het gebied van strategieontwikkeling duurzaamheid en circulariteit, circulair inkopen en aanbesteden, circulaire verdienmodellen.
  • Sabrina Vermeulen en Menno Popijus zijn inkoopconsultants van Adjust en gaan uitgebreid in op de theorie. Zij hebben in de dagelijkse aanbestedingspraktijk vaak te maken met het vaststellen van selectiecriteria en geschiktheidseisen en komen bij de verschillende organisaties waar zij binnenkomen uiteenlopende struggles tegen van de vakafdelingen maar ook van hun mede inkoopcollega’s. Hoe gaan zij hier mee om? Zij gaan hier verder op in.

 

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link