Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Congres: Doen wat werkt in het Sociaal Domein - leren van praktijkvoorbeelden

10 november 2020

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt zéker in het sociaal domein. Toch heeft preventie het imago tijdrovend, duur en bovenal niet meetbaar te zijn. Het online congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’ laat zien wat wél kan en dat preventie loont. Organisaties uit het hele land delen zo’n 20 uitdagende aanpakken.

Wilt u weten hoe andere gemeenten, zorg- en sociaalwerkorganisaties en professionals effectief aan maatschappelijke vraagstukken werken? En hoe professionals, leidinggevenden en bestuurders daarin samen optrekken? Meld u dan aan voor dit online congres.

U maakt deze ochtend kennis met een aantal van de twintig voorbeelden van preventieve interventies in het sociaal domein die ‘werken’. We zoomen in op mechanismen waarmee gemeenten kunnen sturen op preventie. Daarnaast is er extra aandacht voor de rol van jongeren in preventieve interventies. Tot slot komen de noodzaak tot samenwerken en de wijze waarop partijen dat kunnen doen binnen een preventieve aanpak aan de orde.

Doelgroep

Dit congres is zowel voor leidinggevenden als uitvoerende professionals werkzaam binnen gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties, zoals kennisinstituten, belangenorganisaties, wetenschaps- en onderwijsinstellingen en de landelijke overheid.

Organisator: Divosa, ZonMw, Sociaal Werk Nederland, VNG en Movisie.

Aanmelden

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link