Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Data Science Professional

10 september 2015
Location
Utrecht

Deze unieke Nederlandstalige training leidt u in 10 dagen (plus 2 examendagen) op tot Certified Data Science Professional (CDSP)

Big Data – huidige kennis is onvoldoende

Het thema Big Data staat wereldwijd sterk in de belangstelling omdat er nog nooit zulke hoeveelheden data beschikbaar zijn geweest en nog nooit zo snel nieuwe data werden geproduceerd door mensen en sensoren. Big Data is niet alleen groot, maar ook complex, gevarieerd en in real-time. Zowel de data-infrastructuur als de huidige kennis onder informatici is veelal ontoereikend om met Big Data om te gaan.

Big Data – grote behoefte aan Data Scientists

Een nieuwe functie/rol die snel voet aan de grond krijgt in organisaties is die van Data Scientist met een sterke achtergrond op het gebied van wiskunde en statistiek. De functie Big Data Scientist is in twee rollen te verdelen. Aan de organisatorische kant de Data Detective; de manager/analist die de juiste vragen kan stellen. Aan de technische kant de Hadoop Hacker; de IT-deskundige die Big Data technologieën kan implementeren en onderhouden.

McKinsey voorspelt in een recent rapport dat alleen al in de VS in 2018 een enorm tekort zal zijn aan medewerkers met sterke analytische vaardigheden. 

Data Science Professional training– voor wie? 

Na Data Warehousing en Business Intelligence wordt Big Data door analisten wel de derde technologische golf genoemd, die inzicht geeft en waarde creëert uit zowel gestructureerde als ongestructureerde data. Deze 10-daagse Data Science Professional training heeft als doel de Business Intelligence professional en informatiespecialist op te leiden tot Data Scientist.

Data Science Professional – opzet van de training

De 10-daagse training Data Science Professional bestaat uit presentaties, documentatie materiaal, toolbox, voorbeelden en opdrachten. Aan de hand van een korte presentatie krijgt u een introductie in de concepten. Vervolgens laten de trainers aan de hand van een concreet voorbeeld in python of R zien hoe e.e.a. werkt. U krijgt de beschikking over de Datamine R™ virtual machine op een USB geheugendrager. Dit is een toolbox waarin alle voorbeelden en het cursusmateriaal direct beschikbaar zijn. Na deze training heeft u kennis opgedaan van de meest gebruikelijke data science tools van dit moment (python en R).

Data Science Professional – 10-daagse training plus 2 dagen examen

De Data Science Professional training is een intensieve training bestaande uit 10 lesdagen en 2 examendagen. Ter voorbereiding op het examen moet u rekening houden met opdrachten en huiswerk gedurende de training.

Tijdens de training wordt er in overleg met u een opdracht samengesteld. Deze opdracht vormt een belangrijk onderdeel van uw certificering als Data Scientist. Elke cursist presenteert het resultaat van de opdracht aan de andere cursisten en de certificeringsboard.

Het Certified Data Science Professional examen bestaat uit 50 multiple choice vragen die u in 2 uur tijd moet kunnen beantwoorden. Daarnaast voert u 2 korte programmeeropdrachten uit: één in python en één in R. Voor deze opdrachten heeft u 2 uur de tijd. Daarnaast is er ruimte ingebouwd om een keuzeonderwerp te behandelen.

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link