Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Duurzaamheid en circulair bouwen

11 februari 2021
Location

Circulair bouwen en duurzaamheid zijn veel gehoorde begrippen waar auteur Jos Lichtenberg, expert op het gebied van bouwinnovatie, zich ook in de praktijk mee bezighoudt. Jos is begonnen met de opzet van het Living Lab in Eindhoven, waar wonen in de toekomst wordt onderzocht en ontwikkeld. Met het bouwen van 100 woningen in samenwerking met verschillende leveranciers wordt er gekeken hoe er met een eigen innovatie-agenda gedurende 15 jaar comfortabel gewoond kan worden in deze compacte, duurzame, gezonde, energie positieve, inclusieve, circulaire en betaalbare stad.

Programma: 
Het programma wordt afhankelijk van de mogelijkheden rondom corona samengesteld. Indien deze bijeenkomst op een fysieke locatie kan plaatsvinden dan zal deze van 13.30 tot 18.30 uur gehouden worden. Wanneer dit niet mogelijk is dan zal er een verkort programma als webinar gelden. 

Sprekers: 

  • Jos Lichtenberg – expert bouwinnovatie, em. Hoogleraar TU Eindhoven.
    Jos is sinds 1976 actief in bouwinnovatie. Eerst in de industrie, later als consultant voor de industrie en sinds 2003 als Hoogleraar aan de TU Eindhoven. Duurzaamheid bestond in 1976 nog maar net als begrip en dat is alleen maar gaan groeien. Daarmee werd het een rode draad door zijn carrière. Jos is ontwikkelaar van honderden bouwproducten, initiator van Slimbouwen, auteur van vele artikelen in vakbladen, jurylid of voorzitter bij nationale en internationale prijzen, doet hij relevant bestuurlijk werk, is hij schrijver van het boek Slimbouwen en natuurlijk het boek Duurzaam Bouwen. Sinds 2016 heeft hij zijn carrière aan de TU/e afgesloten en trekt hij samen met Monique Donker in OffRoadInnovations.nl en samen met de gemeente Eindhoven aan een living lab bestaande uit ruim 100 woningen die vanaf 2021 rondom relevante thema’s gefaseerd gerealiseerd zal worden en tevens aan een project circulaire scholen met een volstrekt andere kijk op scholen bouwen, zowel fysiek als m.b.t. de business case. 
  • Spreker 2 wordt spoedig bekend

VGME leden ontvangen 4 (Masterclass) of 2 (webinar) PE punten voor het bijwonen van deze bijeenkomst. 

Aanmelden

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres