Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Een vliegende start maken met schoolverduurzaming

11 maart 2021

In een online eventreeks georganiseerd door Duurzaam Gebouwd en Stedebouw & Architectuur laten we zien welke stappen je als school kunt nemen om te komen tot een algehele kwaliteitsverbetering voor een gezondere school. In dit eerste online event bekijken we welke financiering beschikbaar is om voor in aanmerking te komen. Aan de hand daarvan, alsook met behulp van enkele tools, bepalen we gezamenlijk wat nu de grootste prioriteiten én de quick wins zijn voor de verduurzaming en het gezond maken van scholen. Ook de Sectorale routekaart verduurzaming schoolgebouwen is hierin een onmisbaar gereedschap. Vervolgens laten diverse marktpartijen zien welke duurzaamheidsingrepen je nu al kunt doen om de eerste stappen te zetten.

Het online event Een vliegende start maken met schoolverduurzaming vindt plaats in onze netwerktool Hopin. Met deze innovatieve tool kun je schoolbesturen en professionals uit de markt ontmoeten, luister je naar inspirerende keynotesprekers en kun je kennis halen én delen in diverse interactieve sessies. Naderhand praat je met elkaar na in een online café.

Een duurzame circulaire School realiseren, hoe doe je dat? Hoe kunnen scholen en gemeenten de markt uitvragen op basis van duurzame en circulaire ambities?

Circulariteit is nog een relatief nieuw begrip, waarop we het veelal nog pionieren is. In de Buyer Group (BG) Duurzame Circulaire Scholen werken we daarom aan de ontwikkeling van concrete handvatten. Hiermee kunnen scholen, gemeenten en inkoopbureaus aan het begin van het ontwikkelproces heldere keuzes maken en een weg vinden om ambities te realiseren. In deze sessie presenteren we de eerste handreikingen. We geven tips voor hoe scholen de markt kunnen uitdagen en samen ambities kunnen worden gerealiseerd. Verder gaan we graag met de deelnemers in gesprek om te verkennen hoe we de handvatten ook voor hen van waarde kunnen zijn.

De Buyer Group Duurzame Scholen is een initiatief BZK en I&W door PIANOo en Cirkelstad uitgevoerd. Naast de BG Duurzame Scholen zijn er 15 andere BG’s, waarbinnen publieke opdrachtgevers verduurzaming aanjagen binnen een divers marktsegment.

Aanmelden

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link