Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

ISV in de praktijk - Verantwoord inkopen uit risicolanden? Dat kan!

13 februari 2018
Location
Utrecht

Overheidsinkopers en hun leveranciers kunnen schending van arbeidsrechten helpen verminderen. Wilt u weten hoe? Kom naar het mini-congres over Internationale Sociale Voorwaarden (ISV) in de praktijk, georganiseerd door PIANOo en Electronics Watch, in samenwerking met Gemeente Utrecht, Somo en IUC-Noord.

Eerste deel
Het eerste deel is speciaal voor overheidsinkopers, beleidsmedewerkers of budgethouders van aanbestedende diensten. Dit wordt georganiseerd door PIANOo en gaat onder andere over de juridische kaders bij het toepassen van ISV (Internationale Sociale Voorwaarden).

  • 12:45 – Inloop PIANOo gedeelte
  • 13:00 – ISV COP kick-off – o.a Juridische kaders ISV

Dit deel dient als kick off voor de ISV Community of Practice (COP) georganiseerd door PIANOo. Het doel van deze ISV-COP is niet alleen het delen van ervaringen met betrekking tot de toepassing van ISV maar ook het leren van goede voorbeelden uit de praktijk. Dit traject loopt de rest van 2018 door en zal minimaal 5 bijeenkomsten beslaan.

Tweede deel
Het tweede deel wordt georganiseerd door Electronics Watch en is bedoeld voor zowel inkopers / aanbestedende diensten als leveranciers en merken. Deel twee is los van deel één te bezoeken, maar is voor bezoekers van deel één ook potentieel interessant als ‘best practice’ op gebied van ISV. We leggen de issues binnen ISV bloot en we kijken naar oplossingen. Kortom: inspiratie om met ISV aande slag te gaan.

  • 14:00 – Inloop Electronics Watch gedeelte
  • 14.10 – Welkom door gastheer Gemeente Utrecht / Plenaire introductie / Update over Electronics Watch
  • 14:30 – Electronics Watch sessie 1 – Electronics Watch voor Overheidsinkopers (andere doelgroepen ook welkom)
  • 15:10 – Koffie / thee
  • 15:20 – Electronics Watch sessie 2 – Electronics Watch voor Leveranciers en Merken (andere doelgroepen ook welkom)

Electronics Watch verenigt Europese overheidsinkopers en biedt hen instrumenten om ISV uit te vragen bij leveranciers van ICT-hardware, door de hele keten.

Overzicht successen
De afgelopen jaren zijn hierin grote successen geboekt in ICT fabrieken in China en diverse andere producerende landen. Dit alles dankzij publieke inkopers in Nederland en andere EU landen die zijn aangesloten bij Electronics Watch. Op 13 februari 2018 wordt een overzicht hiervan gepresenteerd.

Toolkit en voorbeelden
Ook bespreken we hoe de toolkit van Electronics Watch leidt tot ISV in de praktijk. Nederlandse, Zweedse en Engelse overheidsinkopers bespreken voorbeelden van recente ervaringen van in alle stappen van de keten:

  • in de aanbestedingsprocedure – van marktverkenning tot leverancierscontract
  • in de uitvoering: Ketentransparantie; Risico-analyse van productiefabrieken; Verbeterplannen per productiefabriek en controle daaropen de rol van alle ketenpartijen hierbij.

Afsluiting
Tussen 16:00 en 17:00 uur vindt een afsluitende paneldiscussie plaats. Deze discussie wordt gezamenlijk georganiseerd door Pianoo en Electronics Watch. Hier staat de vraag centraal: wat kunnen inkopers en leveranciers van elkaar verwachten in het kader van ISV en hoe kunnen organisaties als PIANOo en Electronics Watch daarbij helpen. Aansluitend is de borrel waarvoor u hartelijk welkom bent.

Aanmelden
Aanmelden kan hier. Deelname is gratis.

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link