Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Masterclass Aanbestedingsrecht en nationale veiligheid

12 februari 2021

Door de continue veranderende globale geopolitieke verhoudingen en de COVID-19 pandemie is de vraag hoe onze nationale veiligheid te waarborgen actueler dan ooit tevoren. Door globalisering en Europese integratie zijn staten meer afhankelijk van elkaar geworden, maar in crisissituaties blijken ze vaak nog steeds op zichzelf aangewezen. Op innovatieve wijze zullen wij op deze dag diverse mogelijkheden bespreken voor nationaal (inkoop)beleid die door richtlijnen en EU-verdragen worden geboden.

Programma

  • Wat valt onder het concept nationale veiligheid in juridische en politieke zin?
  • Welke mogelijkheden bevat het aanbestedingsrecht om adaptief (en preventief) te kunnen handelen ten aanzien van urgente crisissituaties, zoals COVID-19?
  • Op welke overheidsopdrachten zijn de defensierichtlijn en de Aanbestedingswet op defensie- en veiligheidsgebied van toepassing?
  • Welke specifieke uitzonderingen gelden op dit terrein, waardoor er specifieke ruimte ontstaat voor nationaal (industrieel) veiligheidsbeleid?
    • Mogelijkheden voor nationaal veiligheidsbeleid op basis van de EU-richtlijnen; 
    • Mogelijkheden buiten de richtlijnen: artikel 346 VWEU en rechtvaardigingsgronden in het EU-recht.

Docenten

Prof. mr. Elisabetta Manunza en mr. Nathan Meershoek.

Aanmelden

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link