Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Masterclass aanbestedingsrecht III

20 september 2017
Location
Amsterdam

Mensenrechten en aanbestedingsrecht
Deze masterclass is een coproductie van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA) en de VU Law Academy (VULAW). De inhoudelijke coördinatie is in handen van mw. mr. Meriam de Koning-van Rutte (bestuurslid NVvA) en prof. mr Chris Jansen (hoogleraar Privaatrecht Vrije Universiteit Amsterdam en voorzitter Commissie van Aanbestedingsexperts).

Tijdens deze masterclass wordt vanuit het perspectief van de regulering van de overheidsinkoop ingegaan op de vraag of en hoe de naleving van mensenrechten in de productieketen zou kunnen worden verbeterd via het aanbestedingsrecht. Onder schending van mensenrechten wordt in dit verband verstaan: slavernij, uitbuiting, kinderarbeid en schending van arbeidsnormen.

Het thema zal door diverse sprekers worden belicht vanuit de volgende met elkaar samenhangende invalshoeken:

  • Maatschappelijke relevantie: is het mogelijk een verband te leggen tussen de gebrekkige naleving van mensenrechten in de productieketen en de wijze waarop overheidsinkoop plaatsvindt?
  • Problematisering: welke ruimte biedt het bestaande juridische kader aan overheidsinkopers om te sturen op naleving van mensenrechten in de productieketen? Hoe wordt die ruimte in de inkoop- en aanbestedingspraktijk gebruikt en tegen
    welke problemen lopen aanbestedende diensten en ondernemingen in dat kader zoal aan?
  • Reflectie op de toekomst: is overheidsinkoop eigenlijk wel een geschikt instrument om te sturen op verbetering van de naleving van mensenrechten in de productieketen? En wanneer men dat inderdaad vindt, en men tevens vindt dat dit op dit moment
    nog niet dan wel onvoldoende doelmatig gebeurt, hoe zou dat dan moeten worden verbeterd? Via regulering? Via aanvullend beleid? En hoe ziet dat er dan uit?

Meer informatie over de masterclass vindt u hier

Voor wie?
De masterclasses zijn bedoeld voor advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De masterclass is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze middag op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze masterclasses? Neem dan eerst contact op met de VU Law Academy. Voor deelname aan deze masterclass is het van belang dat u reeds beschikt over voldoende basiskennis op het terrein van het aanbestedingsrecht. De masterclasses sluiten goed aan bij de eveneens door de VU Law Academy aangeboden Leergang Aanbestedingsrecht voor juristen en de Leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers.

Waardering
In 2016 beoordeelden de deelnemers de bijeenkomsten gemiddeld met een 8,2.

Programma
13.30-14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
14.00-16.30 uur: College
16.30-17.00 uur: Borrel

Punten
NOvA 2 PO
2 PWO – Door het volgen van deze middagen kunt u 2 PWO-punten behalen (per middag). Deze masterclasses zijn ook bedoeld voor wetgevings- en overheidsjuristen. Meer informatie over de toekenning van de opleidingspunten.

Inschrijven
U kunt zich voor 1 of meerdere studiemiddag inschrijven door het invullen van het inschrijfformulier.

 

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link