Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

NEVI Kring Zuid en ZuidWest: Inkoop science fiction of rocket science?

20 juni 2018
Location
Eindhoven

Op het jaarlijkse congres, georganiseerd door Kring Zuid en Kring Zuid West staan innovatieve en actuele onderwerpen gericht op inkoop op het programma. Onderwerpen voor 2018 zijn de impact op inkoop door de Brexit, big data en blokchain. Gerco Rietveld zal plenair aftrappen en de dag wordt afgesloten met een forumdiscussie met CPO’s en de wetenschap. Dit is een inspirerend event op een locatie passend bij het onderwerp, de High Tech campus in Eindhoven. 

Dagprogramma:
12.00 – 13.00 lunch
13.00 – 13.45 plenair
13.45 – 14.00 zalen wissel
14.00 – 14.45 sessie ronde 1 (drie sprekers in drie zalen)
14.45 – 15.15 zalen wissel
15.15 – 16.00 sessie ronde 2 (drie sprekers in drie zalen)
16.00 – 16.15 zalen wissel
16.15 – 17.00 afsluiting plenair
17.00 – 18.00 netwerk en borrel

Je kunt een keuze maken uit de volgende drie workshops:

1. Gerco Rietveld Waardegericht inkopen
Het nieuwe inkoopboek van Gerco Rietveld moet nog uitkomen, maar nu al doet het onderwerp: ‘waardegericht inkopen’, stof opwaaien binnen inkoopafdelingen. Het gaat om inkopen met impact dat de conventionele inkoop overstijgt. Rietveld: “Inkopers zijn zich meer en meer bewust van het belang om waarde toe te voegen. En passen dat steeds vaker toe in hun aanbestedingen/tenders. Maar per transactie waarde toevoegen is fragmentarisch. Dat resulteert erin dat de toegevoegde waarde door een andere transactie weer teniet kan worden gedaan. Waardegericht inkopen vraagt daarom om een systematische benadering.

2. Blockchain, Smart contracting en use case inkoop door Renz Millenaar van Axveco
Blockchain is bekend geworden als technologie achter de Bitcoin. Bitcoin bestaat al sinds eind 2008, maar de bekendheid van  blockchain in de afgelopen 1,5 jaar pas echt een enorme vlucht genomen. In vrijwel alle media wordt er met regelmaat aandacht besteed aan het onderwerp. Terwijl blockchain technologie enerzijds erg wordt gehypet, wordt het ook vaak niet goed begrepen. Is deze technologie echt zo disruptief als iedereen zegt? Heeft het een even grote impact op onze samenleving en ons inkoopvak als de Internet technologie heeft gehad? In deze introductie workshop wordt duidelijk wat Blockchain en Smart contracting is en wordt een concrete use case op inkoop gebied besproken.

3. Brexit door Rabobank en de impact op Nederlandse ondernemers en haar inkopers
De Brexit zal impact hebben op de Nederlandse ondernemers. Wordt het een harde of een zachte Brexit?  Alles zal afhangen van de toekomstige handelsrelatie. De delfstoffenwinning, de maakindustrie en de landbouwsector zijn de sectoren in Nederland die het meest afhankelijk zijn van de rechtstreekse export naar het Verenigd Koninkrijk. Binnen de maakindustrie zijn bedrijven in de leer-, schoenen- en textielindustrie en in de elektrische en optische apparatenindustrie relatief sterk afhankelijk van de Britse vraag. De Rabobank zal tijdens deze workshop haar visie uiteenzetten over het Brexit proces en wat de kansen en bedreigingen zijn voor de Nederlandse ondernemers en haar inkopers. 

Klik hier voor meer informatie over dit event. Klik hier om je in te schrijven.

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link