Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Nevi Meetup: MVO specificatiebladen voor MVI

24 april 2020

Gratis online Meetup over hoe MVO specificatiebladen jouw MVI ondersteunt (10.00-11.00). Nevi en Stichting MVO-Register maken samen meer duurzame impact door MVO kennis laagdrempelig en praktisch toegankelijk te maken. In het Nevi Kennislab heeft het MVO-Register 81 MVO specificatiebladen beschikbaar gesteld van afvalinzameling tot werkkleding.

Webinar – 24 April 2020 10:00 – 11:00

Tijdens dit event komt het volgende aan bod:

  • Waar kun je de MVO specificatiebladen vinden?
  • Hoe zijn deze MVO specificatiebladen tot stand gekomen?
  • Toepassing van de specificatiebladen bij het specificatieproces
  • Hoe helpen de specificatiebladen in de dialoog met je leverancier(s)?

Antwoorden op vragen uit je eigen praktijk

ISO 20400 geeft al wat ideeën over MVO vanuit contract management, maar hoe maak je dit nu echt concreet. Hoe kun je MVO stimuleren in open dialoog met de leverancier? En waar moet je het dan over hebben?

In de MVO specificatiebladen staan de belangrijkste MVO aspecten per categorie. De MVO onderwerpen zijn door het MVO-Register geselecteerd op basis van marktanalyse en deskundigheid. De classificatie is gebaseerd op ISO 26000 kernthema’s en onderwerpen en conform de richtlijn ISO 20400.

Met deze tool helpen Nevi en MVO-Register organisaties om makkelijk MVO binnen inkoop te organiseren omdat ook inkoop een unieke impact op de wereld heeft.

Programma

10.00 uur Welkom en uitleg huisregels bij een Nevi Meetup

10.05 uur Achtergrond MVO specificatiebladen door Lex de Bruijn

10.30 uur Mogelijkheid om vragen te stellen door deelnemers

10.45 uur Optie om een actuele praktijkcasus met elkaar te gebruiken als voorbeeld

10.55 uur Afronding

Sprekers

Lex de Bruijn, initiatiefnemer Stichting MVO-Register, vertelt over de totstandkoming en toepassing van de MVO specificatiebladen.

Ed de Rochemont, manager Nevi Netwerk en MVI ambassadeur, faciliteert de interactieve dialoog tussen jou als deelnemer en Lex als inhoudelijke expert.

Praktische informatie

De Meetup zal plaatsvinden via Microsoft Teams. Nevi Meetup zijn kleine online events via Microsoft Teams. Het maximale aantal deelnemers is 20. Vol is vol. Een dag voor de meetup ontvang je een email met daarin de link naar de online omgeving. Tip: Kopieer de link naar het event in een internetbrowser (bijv. Chrome of Edge) buiten je werkomgeving (bijv. Citrix)! Meer informatie over hoe je kunt deelnemen (ook zonder office 365-account) aan Microsoft Teams vind je hier.

Aanmelden

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link