Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Seminar Inkopers tegen Kanker 2017

23 mei 2017
Location
Leusden

Zeven eigenschappen van een succesvolle inkoop

Op dinsdagmiddag 23 mei 2017 organiseren wij als Inkopers tegen Kanker (ITK) voor de 3e keer een inhoudelijk seminar. Dit keer met de titel ‘Zeven eigenschappen van een succesvolle inkoop’. Doel van dit seminar is inkopers nadrukkelijk aan het denken zetten over inkopen en wat dat betekent voor hun bedrijf of organisatie.

Hoe kunnen we als inkopers de veranderingen wel bijhouden?
De wereld waarin de klanten van inkoop en de klanten van die klanten acteren, verandert in rap tempo. De vraag is of wij als inkopers die veranderingen wel kunnen bijhouden als we op de traditionele manier blijven werken. Het gezegde luidt niet voor niets ‘Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Een soort van disruptieve inkoop in relatie tot de bedrijfsvoering: loslaten waar wij vandaan komen om daadwerkelijk vanuit de inkoop mede een verandering teweeg kunnen brengen binnen ons bedrijf of onze organisatie.

Wat doen we deze middag vooral niet?
Daarbij willen we deze middag vooral wegblijven van inkooptaal en inkooptools zoals bijvoorbeeld spend analyse, boardroom alignment en inkoopportfolio. Inkoop zien als schakel in de interne keten en de verbinding met de buitenwereld. Wat is daarvoor nu eigenlijk echt nodig?

Zeven thema’s, zeven sprekers, zeven eigenschappen
Aan de hand van een zevental (universele) thema’s en even zoveel sprekers behandelen we onder leiding van dagvoorzitter Richard Engelfriet zeven eigenschappen van een succesvolle inkoop:

  • Bas van der Veldt (ceo AFAS Software) – klantgerichtheid
  • Tica Peeman (eigenaar VIStrainingen ) – samenwerking
  • Rianne Kuik (eigenaar Durf te verbinden) – verbinding
  • Jeroen Veenendaal (partner Resolt Innovative Procurement) – innovatie
  • Fleur Brekel (manager procurement Deloitte Nederland) – flexibiliteit
  • Peter Kapitein (medeoprichter Inspire2Live) – verandering
  • Marinka Lipsius (eigenaar ML&P) – moed 

Leer deze middag meer over de zaken waarmee wij als inkopers het verschil kunnen maken
Het doel van de inkoopafdeling/-functie is er uiteindelijk mede voor zorgen dat ons bedrijf tevreden klanten krijgt die meer dan voldoende producten of diensten van je afnemen. Of dat onze (overheids)organisatie een betere invulling van haar bestaansrecht realiseert. Toch bekijken we als inkopers de primaire taak van ons bedrijf of organisatie veelal met een inkoopbril. We fietsen er namelijk altijd wel traditionele inkoopzaken tussendoor. Zaken waar onze interne klant geen belangstelling voor heeft en/of niets mee kan. Wij kunnen als inkopers echter wel degelijk het verschil maken binnen ons bedrijf of organisatie als we meer aandacht besteden aan de psychologie en de relationele kant van het inkopen en daarbij de juiste communicatie toepassen. Het zijn deze onderwerpen waar we nog veel progressie mee kunnen boeken.

Lever een bijdrage aan de strijd tegen kanker
Naast het inhoudelijke doel waarvoor we zoveel mogelijk inkopers én mensen die te maken hebben met inkopers als deelnemer willen laten inschrijven, komen alle opbrengsten van dit seminar voor 100% ten goede aan de KWF Kankerbestrijding en daaraan gelieerde goede doelen. AFAS Software stelt haar theater inclusief alles er om heen kosteloos ter beschikking voor ons seminar, Onygo heeft gratis onze website gebouwd, InkopersCafe.nl verzorgt zonder kosten een groot deel van de communicatie, een aantal sponsors heeft een financiële bijdrage geleverd en last but not least leveren alle sprekers en de dagvoorzitter zonder vergoeding hun inhoudelijke bijdrage aan het seminar.

Meld u nu aan

Wilt u ook het seminar van Inkopers tegen Kanker 2017 meebeleven? Meld u dan direct aan voor deelname! Schrijf u in via onze site www.seminaritk.nl.

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link