Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Toezicht en kwaliteitsmanagement in het sociaal domein

5 oktober 2017
Location
Utrecht

Deze workshop biedt u snel en gestructureerd kennis aan met betrekking tot de toezichthoudende taak van gemeenten en hoe deze taak als directe kans gezien moet worden om de kwaliteit van ondersteuning positief te beïnvloeden. Er wordt ingegaan op het belang van integraal kwaliteitsmanagement waar Toezicht een onderdeel vanuit maakt.

Inleiding

Na de transitie is het nu tijd voor transformatie in het sociaal domein. Gemeenten zoeken naar manieren waarop zij kwaliteit van de ondersteuning kunnen beïnvloeden. In onze visie hebben gemeenten nu de kans om inkoop, contractmanagement en toezicht integraal onderdeel te maken van continue kwaliteitsverbetering in het sociaal domein. Maar hoe?

Om niet te verzanden in eindeloze, bureaucratische kwaliteitseisen gaan wij uit van tripartiet overleg; het voeren van dialoog tussen gemeente, burger en zorgaanbieder over kwaliteit. Een kwaliteitssysteem dat de nadruk legt op inhoudelijke kwaliteit (in plaats van proceskwaliteit) past volledig in de maatschappelijke veranderende visie dat de zorg dichter bij inwoners georganiseerd moet worden en dat gemeenten daarover de regie uitoefenen.

In deze workshop gaan we aan de slag met handvatten hoe gemeenten vorm kunnen geven aan continue kwaliteitsverbetering in het sociaal domein. Hiervoor putten we uit onze best practices en ervaringen bij gemeenten, zorgaanbieders (zowel in de langdurige zorg als bij ziekenhuizen) en internationale voorbeelden.

Doel van de workshop

Deze workshop biedt u snel en gestructureerd kennis aan met betrekking tot de toezichthoudende taak van gemeenten en hoe deze taak als directe kans gezien moet worden om de kwaliteit van ondersteuning positief te beïnvloeden. Er wordt ingegaan op het belang van integraal kwaliteitsmanagement waar Toezicht een onderdeel vanuit maakt.

Het is een interactieve workshop, dus wij horen ook graag hoe u het toezicht momenteel vormgeeft. Ook kunt u uw eigen praktijkcases inbrengen en is er ruimte voor praktische vragen.

Resultaat

Na afloop van de interactieve workshop heeft u:

  • Inzicht in de beïnvloedingsmogelijkheden van kwaliteit in het sociaal domein;
  • Inzicht in een procesaanpak om kwaliteitsindicatoren te ontwikkelen en voorbeelden van meetinstrumenten;
  • Inzicht in toezicht gericht op kwaliteitsverbetering;
  • Best practices en voorbeelden op het gebied van kwaliteitsmanagement;
  • Handvatten om de dialoog aan te gaan tussen gemeenten, inwoners en zorgaanbieders.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor beleidsmedewerkers sociaal domein van gemeenten, beleidsmedewerkers van zorginstellingen en belangenbehartigers.

Programma

  • Hoe kunnen gemeenten het samenspel tussen inkoop, contractmanagement, toezicht, toegang en beleid vormgeven?
  • Hoe zorgen gemeenten voor een continue kwaliteitsverbetering door het ontwikkelen van een kwaliteitscyclus op dit samenspel?
  • Hoe kunt u een procesaanpak gebruiken om tripartiet in overleg te gaan?
  • Hoe kunt u de komende tijd concreet aan de slag?

Workshopleider

Jack van der Kruijs, Programmaleider Sociaal Domein Adjust.

Hij is als specialist Sociaal Domein sinds 1 juni 2015 als managing Consultant betrokken bij Adjust. Jack kenmerkt zich door enthousiasme voor bijzondere doelgroepen en deskundigheid samen te laten komen. Vanuit jarenlange ervaring in de werkvelden Jeugdzorg, GGZ en Justitie is Jack van meerwaarde voor lokale overheden en organisaties binnen de context van de drie decentralisaties. Hij heeft zich daarnaast gespecialiseerd in de relatie tussen ‘harde en zachte’ onderwerpen binnen het Sociaal Domein. Daarmee is hij de ideale adviseur voor programmamanagement (bedrijfsvoering, leveranciersmanagement, Toezicht en cliëntgerichte resultaatmeting binnen het Sociaal Domein) en bestuurders van gemeenten die aan de slag willen met transformatieprocessen en de emancipatie van consumenten/cliënten.

Documentatiemateriaal

Op de cursus ontvangt u de hand-outs van de presentatie.

Het verdere achtergrondmateriaal ontvangt u digitaal.

Datum, locatie en prijs

Donderdag 5 oktober 2017, 13.30 – 17.00 uur, te Utrecht

Deelnameprijs: € 199 (exclusief BTW)

Wilt u deze workshop liever met uw hele team doen, dan kunnen wij de workshop ook Incompany voor u organiseren. Vraag naar de mogelijkheden via de mail.

Inschrijven

Schrijf u hier in.

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link