Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Workshop adviesvaardigheden voor inkopers van overheidsorganisaties

18 maart 2014
Location
Bussum

Inkopers zitten zelf zelden echt aan de knoppen; zij ondersteunen eerder budgethouders bij hun inkooptrajecten. Trajecten die veelal zeer complex zijn: met veel betrokken personen die verschillende belangen hebben. Dat maakt de functie van inkoper een veelzijdige die verschillende competenties vraagt. In aanvulling op inhoudelijke vakkennis zijn goede adviesvaardigheden cruciaal om succesvol te zijn. Immers, als inkoper heb je geen formele macht om beslissingen af te dwingen. Je wilt echter wel invloed uitoefenen op de besluitvorming.

De workshop Adviesvaardigheden is gericht op het leren effectief beïnvloeden van je gesprekspartners. Van nature heeft iedereen een voorkeursstijl waarmee men te werk gaat. Maar wat als die niet werkt? Stijlflexibiliteit in de breedte (verschillende stijlen kunnen beheersen) en in de diepte (toepassen van geavanceerdere gesprekstechnieken binnen een stijl) dragen sterk bij aan je persoonlijke effectiviteit. Dat is geen kwestie van ‘een trucje’ leren. Het is belangrijker zicht te hebben op die vaardigheden die werken in verschillende situaties en die dan ook goed te kunnen toepassen.

 

Inhoud workshop:
Tijdens de workshop bieden we praktische handvatten om je stijlflexibiliteit te vergroten, ondersteund met korte oefeningen en toepassingstips. Aan de orde komen:

  • Kenmerken van een succesvolle adviseur;
  • Adviesrollen: van expert tot partner;
  • Adviseren in de volle breedte: vier basisstijlen;
  • Communicatietechnieken die het verschil maken.

De workshop wordt gegeven door twee, op hun vakgebied, ervaren moderatoren:

Moderatoren:  
Maurits Verweij, Eigenaar MM Organisatieadvies en Realisatie
Wim Nieland, directeur Publiek bij inkoopadviesbureau Aeves

Datum:            
dinsdag 18 maart 2014

Programma:    
12.00 – 12.45 uur lunch
12.45 – 17.15 uur workshop
17.15 – 18.00 uur borrel

Kosten:          
€295,- (excl. BTW) p.p. (incl. Lunch en borrel)

Doelgroep:      
inkoopmanagers, inkoop-teamleiders en (senior-)inkopers uit de publieke sector

Inschrijven:      
Stuur een e-mail naar [email protected] met uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres en eventueel een inkoopordernummer. U ontvangt na aanmelding per e-mail een bevestiging van deelname.

Informatie over event

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link