Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
10
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Farmabedrijf Janssen trekt zich mogelijk terug uit medicijnonderhandelingen

Een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, Janssen, dreigt zich terug te trekken uit de onderhandelingen in Nederland over de prijzen van nieuwe medicijnen. Het bedrijf heeft het helemaal gehad met de felle Nederlandse kritiek op de hoge prijzen van medicijnen. Het ontbreken van een prijsakkoord met Janssen kan betekenen dat nieuwe geneesmiddelen van het farmabedrijf buiten het verzekerde zorgpakket vallen. Dat schrijft het FD.

Sonja Willems, algemeen directeur van Janssen Benelux, noemt de behandeling van leden in de farmaceutische industrie ‘respectloos’. Ze geeft aan dat als dit zo doorgaat het licht op het kantoor in Breda uitgaat. Dit betekent dat Janssen niet langer deelneemt aan de onderhandelingen waarmee verzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid kortingen op de introductieprijs van nieuwe medicijnen afdwingen.

Hoorzitting
De directeur doet haar kritische uitspraken vlak voor de hoorzitting in de Tweede Kamer over dure geneesmiddelen, die vandaag om 10:00 plaats zal vinden. Initiatiefnemer Henk Nijboer van de PvdA beschuldigt de farmaceutische industrie van het maken van ‘woekerwinsten’.

Late introductie
De Nederlandse discussie over medicijnprijzen leidt er volgens het farmabedrijf toe dat nieuwe geneesmiddelen hier relatief laat worden geïntroduceerd. Willems noemt de beslissing van het ministerie van Volksgezondheid om een nieuw medicijn tegen bloedkanker voorlopig niet te vergoeden, tot een speciale kortingsregeling is afgesproken.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.