Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Farmabedrijf Janssen trekt zich mogelijk terug uit medicijnonderhandelingen

Een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, Janssen, dreigt zich terug te trekken uit de onderhandelingen in Nederland over de prijzen van nieuwe medicijnen. Het bedrijf heeft het helemaal gehad met de felle Nederlandse kritiek op de hoge prijzen van medicijnen. Het ontbreken van een prijsakkoord met Janssen kan betekenen dat nieuwe geneesmiddelen van het farmabedrijf buiten het verzekerde zorgpakket vallen. Dat schrijft het FD.

Sonja Willems, algemeen directeur van Janssen Benelux, noemt de behandeling van leden in de farmaceutische industrie ‘respectloos’. Ze geeft aan dat als dit zo doorgaat het licht op het kantoor in Breda uitgaat. Dit betekent dat Janssen niet langer deelneemt aan de onderhandelingen waarmee verzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid kortingen op de introductieprijs van nieuwe medicijnen afdwingen.

Hoorzitting
De directeur doet haar kritische uitspraken vlak voor de hoorzitting in de Tweede Kamer over dure geneesmiddelen, die vandaag om 10:00 plaats zal vinden. Initiatiefnemer Henk Nijboer van de PvdA beschuldigt de farmaceutische industrie van het maken van ‘woekerwinsten’.

Late introductie
De Nederlandse discussie over medicijnprijzen leidt er volgens het farmabedrijf toe dat nieuwe geneesmiddelen hier relatief laat worden geïntroduceerd. Willems noemt de beslissing van het ministerie van Volksgezondheid om een nieuw medicijn tegen bloedkanker voorlopig niet te vergoeden, tot een speciale kortingsregeling is afgesproken.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres