Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Foutieve aanbesteding zorgt voor duizenden lege reclameborden op NS-stations

De NS had haar contract voor reclamezuilen op NS-stations openbaar Europees moeten aanbesteden, oordeelde de rechter begin oktober. Hierdoor zien reizigers sinds 1 december lege reclamezuilen op NS-stations in heel het land, melden diverse media.

JCDecaux, verantwoordelijk voor een groot aantal abri’s in Nederland, spande een rechtszaak aan tegen de NS en kreeg gelijk. De rechter sprak van ‘een grensoverschrijdend belang’ voor JCDecaux. Het bedrijf krijgt een schadevergoeding en de NS moet de lopende contracten met ExterionMedia en Ngage ontbinden. Als gevolg daarvan zijn de zuilen op driehonderd stations nu leeg.

Daarnaast moet de NS JCDecaux inzage geven in de ontbonden contracten. Op basis daarvan kan JCDecaux een schadevergoeding berekenen. Het Franse abri-bedrijf zegt dat de waarde van het contract met ExterionMedia minstens 155 miljoen euro bedraagt. ExterionMedia werpt tegen dat het slechts om 50 miljoen euro gaat. Het contract dat NS in 2015 sloot met Ngage zou 15,7 miljoen euro waard zijn. Het contract met ExterionMedia liep al vanaf 2011 en zou duren tot 2027.

Of de NS in cassatie gaat tegen de uitspraak is nog niet bekend.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres