Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
11
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Geen aanbesteding voor renovatie Binnenhof

Geen aanbesteding voor renovatie Binnenhof

De renovatie van het Binnenhof zal niet openbaar worden aanbesteed. Minister Stef Blok van Wonen is hiertoe overgegaan om de beveiliging van het Binnenhof te garanderen. Het Rijksvastgoedbedrijf gaat zelf de bouwbedrijven, architecten en installateurs selecteren die de renovatie mogen uitvoeren, zonder dat daar bekendheid aan wordt gegeven. Met de verbouwing is 445 miljoen euro gemoeid, schrijft NRC.

De minister heeft de renovatie officieel geheim verklaard. Een openbare aanbesteding zou betekenen dat informatie over de beveiliging of installaties publiek zou worden. Dat zou het Binnenhof kwetsbaar maken voor terreurgroepen. De Aanbestedingswet stelt een openbare aanbesteding verplicht, maar in uitzonderlijke gevallen, zoals de veiligheid van de staat, kan daarvan worden afgeweken.

Marktconsultatie
Binnenkort vraagt het Rijksvastgoedbedrijf tijdens een bijeenkomst voor bedrijven hoe de renovatie het best georganiseerd kan worden. Tijdens deze marktconsultatie moet duidelijk worden hoe teams van verschillende architecten en bedrijven tegelijk aan het werk kunnen gaan. Ook de coördinatie tussen de bedrijven, mate van vrijheid en ICT komen aan bod. Bedrijven die geselecteerd worden, moeten een geheimhoudingsverklaring ondertekenen en hun personeel laten screenen.

Binnenhof gesloten
Het Binnenhof gaat in 2020 voor 5,5 jaar dicht om de renovatie mogelijk te maken. Er wordt nog onderzocht of het mogelijk is om de Eerste Kamer eerder terug te laten komen. Dit zou er wel voor kunnen zorgen dat de renovatie duurder uitvalt dan gepland.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.