Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Geen aanbesteding voor renovatie Binnenhof

De renovatie van het Binnenhof zal niet openbaar worden aanbesteed. Minister Stef Blok van Wonen is hiertoe overgegaan om de beveiliging van het Binnenhof te garanderen. Het Rijksvastgoedbedrijf gaat zelf de bouwbedrijven, architecten en installateurs selecteren die de renovatie mogen uitvoeren, zonder dat daar bekendheid aan wordt gegeven. Met de verbouwing is 445 miljoen euro gemoeid, schrijft NRC.

De minister heeft de renovatie officieel geheim verklaard. Een openbare aanbesteding zou betekenen dat informatie over de beveiliging of installaties publiek zou worden. Dat zou het Binnenhof kwetsbaar maken voor terreurgroepen. De Aanbestedingswet stelt een openbare aanbesteding verplicht, maar in uitzonderlijke gevallen, zoals de veiligheid van de staat, kan daarvan worden afgeweken.

Marktconsultatie
Binnenkort vraagt het Rijksvastgoedbedrijf tijdens een bijeenkomst voor bedrijven hoe de renovatie het best georganiseerd kan worden. Tijdens deze marktconsultatie moet duidelijk worden hoe teams van verschillende architecten en bedrijven tegelijk aan het werk kunnen gaan. Ook de coördinatie tussen de bedrijven, mate van vrijheid en ICT komen aan bod. Bedrijven die geselecteerd worden, moeten een geheimhoudingsverklaring ondertekenen en hun personeel laten screenen.

Binnenhof gesloten
Het Binnenhof gaat in 2020 voor 5,5 jaar dicht om de renovatie mogelijk te maken. Er wordt nog onderzocht of het mogelijk is om de Eerste Kamer eerder terug te laten komen. Dit zou er wel voor kunnen zorgen dat de renovatie duurder uitvalt dan gepland.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres