Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Geen extra geld naar zorg in Rutte III

Het beleid van demissionair minister Schippers om de zorguitgaven te beteugelen wordt in het nieuwe kabinet voortgezet. De ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg (ggz), huisartsen en wijkverpleging krijgen weer te maken met een uitgavenplafond. Dit moet 1,9 miljard euro gaan opleveren. Dat meldt NOS.

Volgens het Centraal Planbureau (CPB), die de plannen doorberekende, zullen de lagere zorguitgaven leiden tot minder zorg of zorg van een slechtere kwaliteit. Wel gaat Rutte III ruim 2 miljard euro investeren in de verpleegzorg. Dit geld wordt vrijgemaakt door onder andere te bezuinigen op de inkoop van medicijnen.

Gemeentes worstelen met jeugdzorg
Ondertussen zijn gemeenten nog steeds aan het worstelen met de inkoop van jeugdzorg. Steeds meer zorgaanbieders trekken zich namelijk terug uit de gemeentelijke aanbestedingsprocedures voor 2018 of verlagen hun aanbod. De tarieven die de gemeente vergoedt, zijn te laag en de zorgaanbieders kunnen daardoor de kwaliteit van de zorg niet meer garanderen. Een aantal GGZ-instellingen, zoals het Limburgse Mondriaan, stoppen daarom met het aannemen van nieuwe, jonge cliënten.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres