Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
10
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Wetgeving
Soort:

Geen extra geld naar zorg in Rutte III

Het beleid van demissionair minister Schippers om de zorguitgaven te beteugelen wordt in het nieuwe kabinet voortgezet. De ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg (ggz), huisartsen en wijkverpleging krijgen weer te maken met een uitgavenplafond. Dit moet 1,9 miljard euro gaan opleveren. Dat meldt NOS.

Volgens het Centraal Planbureau (CPB), die de plannen doorberekende, zullen de lagere zorguitgaven leiden tot minder zorg of zorg van een slechtere kwaliteit. Wel gaat Rutte III ruim 2 miljard euro investeren in de verpleegzorg. Dit geld wordt vrijgemaakt door onder andere te bezuinigen op de inkoop van medicijnen.

Gemeentes worstelen met jeugdzorg
Ondertussen zijn gemeenten nog steeds aan het worstelen met de inkoop van jeugdzorg. Steeds meer zorgaanbieders trekken zich namelijk terug uit de gemeentelijke aanbestedingsprocedures voor 2018 of verlagen hun aanbod. De tarieven die de gemeente vergoedt, zijn te laag en de zorgaanbieders kunnen daardoor de kwaliteit van de zorg niet meer garanderen. Een aantal GGZ-instellingen, zoals het Limburgse Mondriaan, stoppen daarom met het aannemen van nieuwe, jonge cliënten.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.