Magnifying glass Close

Geen geschikte inschrijving op aanbesteding regeringsvliegtuig

De Europese aanbesteding voor een nieuw regeringsvliegtuig heeft vooralsnog geen geschikte biedingen opgeleverd. De aanbestedingsprocedure is gestart op 13 juli 2016 en 12 december 2016 eindigde de termijn voor het indienen van inschrijvingen. De vier inschrijvingen konden geen van allen als een geldige bieding aangemerkt worden, schrijft Melanie Schultz, minister van Infrastructuur en Milieu, in een brief aan de Tweede Kamer.

Schutz is nagegaan of ze met één of meer inschrijvers op grond van de Aanbestedingswet 2012 exclusief een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande aankondiging kan toepassen om alsnog tot gunning van de opdracht te komen. Van de ontvangen inschrijvingen voldoet één aanbieder aan de vereisten die daarvoor worden gesteld in het aanbestedingsrecht. Met deze inschrijver start de minister binnenkort de onderhandelingen.

Eerder werd bekend dat het regeringsvliegtuig naar verwachting 50 tot 90 miljoen euro zal kosten. Schultz heeft aangegeven zich te richten op een zo kostenefficiënt mogelijke oplossing. Daarbij heeft het kabinet een sterke voorkeur voor een tweedehands toestel. De markt wordt gevraagd om een kant en klare oplossing. Dat wil zeggen dat de aanschaf van het vliegtuig en het interieur in één keer aanbesteed wordt. De keuze voor deze werkwijze is ingegeven door het inperken van risico’s voor de Staat.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties (1)

8 februari 2017 09:15 uur

Zeer interessant! Op grond waarvan kan een niet geldige inschrijving dan toch geschikt zijn?

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres