Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
02
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Geen geschikte inschrijving op aanbesteding regeringsvliegtuig

Geen geschikte inschrijving op aanbesteding regeringsvliegtuig

De Europese aanbesteding voor een nieuw regeringsvliegtuig heeft vooralsnog geen geschikte biedingen opgeleverd. De aanbestedingsprocedure is gestart op 13 juli 2016 en 12 december 2016 eindigde de termijn voor het indienen van inschrijvingen. De vier inschrijvingen konden geen van allen als een geldige bieding aangemerkt worden, schrijft Melanie Schultz, minister van Infrastructuur en Milieu, in een brief aan de Tweede Kamer.

Schutz is nagegaan of ze met één of meer inschrijvers op grond van de Aanbestedingswet 2012 exclusief een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande aankondiging kan toepassen om alsnog tot gunning van de opdracht te komen. Van de ontvangen inschrijvingen voldoet één aanbieder aan de vereisten die daarvoor worden gesteld in het aanbestedingsrecht. Met deze inschrijver start de minister binnenkort de onderhandelingen.

Eerder werd bekend dat het regeringsvliegtuig naar verwachting 50 tot 90 miljoen euro zal kosten. Schultz heeft aangegeven zich te richten op een zo kostenefficiënt mogelijke oplossing. Daarbij heeft het kabinet een sterke voorkeur voor een tweedehands toestel. De markt wordt gevraagd om een kant en klare oplossing. Dat wil zeggen dat de aanschaf van het vliegtuig en het interieur in één keer aanbesteed wordt. De keuze voor deze werkwijze is ingegeven door het inperken van risico’s voor de Staat.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Reacties:

  • Nicole Karman | 08-02-2017 om 09:15

    Zeer interessant! Op grond waarvan kan een niet geldige inschrijving dan toch geschikt zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.