Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Gemeente Utrecht koopt groen in

De gemeente Utrecht probeert zoveel mogelijk groen in te kopen. Hier heeft de Utrechtse gemeenteraad eind juni 2016 zelfs een motie voor ingediend. Op dit moment loopt Utrecht landelijk gezien al voorop als het gaat om de inkoop van ‘verantwoord groen’ in de openbare ruimtes, meldt DeStadUtrecht.nl.

Bij het inkopen van ‘verantwoord groen’, zoals biologisch geteelde bomen en bloemenbollen, wordt door de gemeente Utrecht het zogeheten duurzame drietrapsraket gebruikt. Als eerste wordt er bij de inkoop van deze bomen en bloemen gekeken of het product biologisch (SKAL) geteeld beschikbaar is. Als dat niet mogelijk is, wordt bekeken of het product met het Milieukeur-certificaat te leveren is. Als het product ook niet met een certificaat leverbaar is, dan worden er planten gekocht die voldoen aan de landelijke minimale duurzaamheidseisen.

Nieuwe aanbesteding
Daarnaast streeft de gemeente ernaar om bij iedere nieuwe aanbesteding het aandeel biologische inkoop waar mogelijk te vergroten. De markt van duurzaam geteeld groen is echter nog klein, maar wel volop in ontwikkeling. Bloembollen en bomen zijn bijvoorbeeld niet altijd met een milieukeurmerk beschikbaar, soms niet eens biologisch.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres