Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
08
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Gemeente Utrecht stelt te hoge recycle-eisen

Gemeente Utrecht stelt te hoge recycle-eisen

Leveranciers van kantoorartikelen aan de gemeente Utrecht haken steeds vaker af, omdat ze niet aan de hoge duurzaamheidseisen kunnen voldoen. De gemeente wil bijvoorbeeld dat ordners en nietmachines uit respectievelijk 100% en 60% recyclebaar materiaal moeten bestaan. Leveranciers die nog meer duurzaamheid kunnen garanderen kunnen rekenen op extra punten en hebben meer kans op een opdracht.

Utrecht wil dat haar ambtenaren zo duurzaam mogelijke kantoorartikelen gaan gebruiken. Momenteel heeft de gemeente verschillende leveranciersovereenkomsten voor verschillende materialen lopen. Volgens de Telegraaf wordt voor de komende twee jaar echter ingezet op een allesomvattende deal met één leverancier.

Efficiënt
De aanbesteding stelt dat een overeenkomst voor alle kantoorbenodigdheden “voor een efficiëntere uitvoering van het werk” zal zorgen. De gemeente trekt hier 120.000 per jaar voor uit, maar kan vooralsnog geen geschikte leverancier vinden. De uiterste inschrijfdatum is daardoor opgeschoven naar 27 augustus.

Water bij de wijn
Volgens de Telegraaf zitten potentiele leveranciers met veel vragen, omdat de gevraagde producten simpelweg niet verkrijgbaar zijn. De gemeente heeft daarom nu wat water bij de wijn gedaan en minder strenge eisen opgesteld voor onder meer post-its en rode markeerstiften.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.