Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Gemeenten machtigen VNG voor aanbesteding cybersecurity

Gemeenten machtigen VNG voor aanbesteding cybersecurity

Via het programma GGI-veilig hebben ruim 100 gemeenten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gemachtigd om namens hen contracten op het gebied van cyberveiligheid af te sluiten. Namens de gemeenten zal VNG onder meer firewalls, bescherming tegen DDOS-aanvallen en consulting rondom cybersecurity aankopen.

GGI-veilig zette haar eerste stappen al in februari. Destijds werd bekend dat enkele gemeenten gezamenlijk een aanbesteding gaan doen om hun digitale weerbaarheid te verhogen. Door hun krachten te bundelen kunnen ze bezuinigen op aanbestedingskosten, en worden ook de ingekochte producten goedkoper.

Maatwerk
Inmiddels hebben zich ruim 100 gemeenten aangesloten bij het initiatief, maar volgens Raymond van Kooten, hoofd privacy bij Hoeksche Waard, zou “iedereen moeten instappen.” Aan online platform Binnenlands Bestuur laat hij weten dat binnen het project gemeenten zelf hun ambitieniveau kunnen bepalen en dat er genoeg ruimte is voor maatwerk.

Stuur
Ook op de website van VNG wordt benadrukt dat gemeenten de regie in eigen hand houden. Zo kunnen ze zelf kiezen welke van de gezamenlijk gekochte voorzieningen ze houden. VNG noemt GGI-veilig dan ook “het stuur op de fiets, waarbij de gemeente zelf de richting bepaald.”

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.