Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
11
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

GRJR wint kort gedingen jeugdhulp

De Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR) heeft de kort gedingen over de aanbesteding van de specialistische jeugdhulp gewonnen. Zes jeugdhulpaanbieders spanden verschillende kort gedingen aan, omdat ze het niet eens waren met de aanbestedingsprocedure, maar de Rotterdamse rechtbank vond de bezwaren van de jeugdhulpaanbieders ongegrond, zo meldt Binnenlands Bestuur.

Aanbieder Yulius was het niet eens met het aantal punten dat het had gekregen in de aanbestedingsprocedure en spande daarom een kort geding aan. Een andere aanbieder en tevens een van de winnaars van de aanbesteding, Parnassia, spande een kort geding aan, omdat GRJR te weinig geld zou hebben vrijgemaakt voor de jeugdhulp. Ook vond Parnassia dat er een onevenredig veel risico bij de jeugdhulpaanbieders was neergelegd. Kleine aanbieders als Yoep, Fier, Virenze en Impegno vonden dat GRJR te hoge eisen stelde, waardoor ze minder of geen kans zouden maken in de aanbestedingsprocedure en spanden daarom ook een kort geding aan.

Geen hoger beroep
De rechter heeft alle bezwaren van de aanbieders ongeldig verklaard. Yulius, Fier en Impegno hebben laten weten niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. De anderen zorgaanbieders konden nog niet zeggen of zij hoger beroep gaan aantekenen of niet.

GRJR
GRJR bestaat uit 15 gemeenten en heeft raamovereenkomsten gesloten over de pleegzorg, opname, langdurig verblijf, crisishulp, ambulante hulpverlening en dagbehandeling. Deze onderdelen worden uitgevoerd door dertien hoofdaannemers. Zij moeten alle vormen van jeugdhulp leveren aan alle doelgroepen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.