Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Groningen kiest voor groene stroom

De provincie Groningen heeft een langdurig energiecontract gesloten waarmee het in Nederland een van de koplopers op het gebied van groene stroom wordt. Alle gebouwen werken sinds 1 januari op duurzame energiebronnen. Datzelfde geldt voor de gebouwen van de Veiligheidsregio en de Omgevingsdienst.

De duurzame energie voor de provincie zal de komende 15 jaar worden opgewekt door Eneco en Energie VanOns, een lokale organisatie die energie verkoopt van Groningse bedrijven. Door de energie-inkoop op deze manier te bundelen hoopt de provincie dat deze kleine regionale energiecoöperaties meer kunnen investeren in innovatie. Zo moet meer geld in de regio blijven.

Nieuwe energiebronnen
Uiteindelijk is de bedoeling, zo melden lokale media, dat Groningen in 2035 60% van haar energie duurzaam opwekt in de provincie. Gedeputeerde Nienke Homan stelt deze doelstelling dichterbij komt dankzij dit inkoopcontract, waarmee het mogelijk wordt om nieuwe energiebronnen te ontwikkelen in de provincie.

Schone groeiregio
Homan benadrukt tegelijkertijd dat de provincie het niet alleen kan. “Alle bedrijven, kennisinstellingen, overheden en inwoners binnen de provincie” moeten volgens haar de krachten bundelen om van Groningen een schone groeiregio te maken. De provincie wil daarom ook dat energieleveranciers inwoners actief gaan betrekken bij hun plannen om zonne- en windenergieparken te bouwen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres