Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
02
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Groningen start aanbesteding ICT

Groningen start aanbesteding ICT
Foto: Dollarphotoclub

De gemeente Groningen gaat een aanbesteding starten voor een deel van haar ICT-voorziening. Het gaat hier onder andere om de digitale werkplekken, technisch applicatiebeheer en de gebruikersondersteuning. Op basis van een extern onderzoek is gekeken hoe de ICT-voorziening het beste georganiseerd kan worden. Dit meldt gemeente Groningen op haar website.

Het gaat om een Europese aanbestedingsprocedure. De gemeente gaat nu op zoek naar de juiste externe partners om deze voorziening concreet vorm te geven. De samenwerking start begin 2018.

Onderzoek
In het onderzoek dat aan de aanbesteding voorafging, is gekeken naar wat de ideale verdeling is van ICT-werkzaamheden over marktpartijen, samenwerkingsverbanden en de gemeente zelf. Hiermee wilde de gemeente een reëel beeld krijgen van de mogelijkheden om ICT uit te besteden. Zo wordt een flexibelere en innovatievere dienstverlening mogelijk.

Bezuiniging
De gemeente wil ook optimaal gebruik maken van de vele technologische innovaties die op dit moment mogelijk zijn. Uiteindelijk wordt er ook een bezuiniging verwacht, al is dit niet het belangrijkste doel van de aanbesteding.

Reorganisatie
De reden voor de aanbesteding is een reorganisatie van een deel van de gemeentelijke organisatie. Er zijn hierbij ongeveer 145 medewerkers betrokken. Omdat hun functies veranderen of verdwijnen, spant de gemeente zich in om de medewerkers te begeleiden naar ander werk.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.