Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
06
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Fraude en corruptie
Soort:

Grootschalig onderzoek FIOD naar oneerlijke bouwaanbestedingen

Het FIOD (Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) heeft meerdere doorzoekingen verricht in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke niet-ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en faillissementsfraude. Het onderzoek richt zich op 9 verdachten die betrokken zouden zijn bij oneerlijke aanbestedingsprocedures voor het verkrijgen van bouwopdrachten in de periode 2011-heden.

Ook zouden er voor 1,7 miljoen euro diverse privé verbouwingen hebben plaatsgevonden, waarvoor vermoedelijk valse of vervalste facturen zijn opgemaakt om deze verbouwingen te verhullen. Hierdoor was het faillissement voor de daarbij betrokken bouwbedrijven in 2014 onafwendbaar.

De doorzoekingen vonden plaats in woningen van verdachten in Vianen, Aerdenhout en Nuenen en in bedrijfspanden van getuigen in Purmerend, Amsterdam, Den Haag en Delft. Er is beslag gelegd op administratie, (digitale) gegevensdragers, een woning, buitenlandse bankrekeningen, duizenden euro’s contant geld, een Rolex horloge, een Porsche Carrera en een Harley Davidson. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wie de verdachten exact zijn, is niet duidelijk.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.